iPon Hírek

Érintés után hajtogatás?

Dátum | 2008. 04. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Az érintésvezérlés már olyan snassz, hát nem? Mindenhol ott van, elterjedtté és megszokottá vált, úgyhogy legfőbb ideje előrukkolni valami újjal, nemde? A Microsoft szerint igen.


Legújabb alkotásuk ugyanis egy olyan erő-érzékelő technológia, ami ugyan az általunk használt tényleges, fizikai eszközöket magukat nem teszi hajtogathatóvá, viszont azt tökéletesen érzékeli minimális erőkifejtésből is, hogy egy adott mozdulatunkból nagyobb erőbefektetés esetén mi lenne - hajtogatás, csavarás, stb. - és ennek felismerésével aktiválja a megfelelő funkciókat.

Ha például egy ilyen erőérzékelővel ellátott eszközön olvasunk egy dokumentumot, egy könnyed mozdulattal továbblapozhatunk, amint az oldal végére érünk - vagy, ha több alkalmazást használunk egyszerre, ugyanilyen simán és könnyedén lendülhetünk át egyikről a másikra.

A fenti képen is látható prototípus egy módosított Samsung UMPC, amit a kutatók négy ilyen érzékelővel láttak el; elgondolásuk szerint az új technika az érintőképernyős megoldást nem felváltani, hanem kiegészíteni fogja, még rugalmasabbá és interaktívabbá téve az eszközöket - és persze még kisebbé, mivel a hagyományos (és helypazarló) gombok így most már tényleg teljesen feleslegessé válhatnak.Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.04.08. 17:52
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Crater
2009.04.08. 18:21
Ez egy szép darab
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. twollah
2009.04.09. 04:30
Vajon a hozza adott (vasarolhato) Vista 32 vagy 64 bites?
Mert 4 giga memoria melle 32 bites oprendszert adni baromsag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2009.04.09. 19:24
de ők azért megpróbálják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sitju
2009.04.23. 11:00
Nekem teljesen mindegy mit adnak hozzá. Annak örülnék a legjobban, ha semmit sem adnának. Így azt "veszek" hozzá amit akarok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!