iPon Hírek

Érintésre és szórakozásra kihegyezett Acer monitor

Dátum | 2013. 09. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Acer a szeptember 6-tól 11-ig megrendezésre kerülő IFA 2013 alkalmával több újdonságról is lerántja a leplet. Ezek között találunk egy érdekes monitort, amely 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőjével, kecses felépítésével és komoly felszereltségével próbálja felhívni magára a figyelmet - sikerrel.

Az új monitor edge-to-edge dizájnnal érkezik, azaz olyan, mintha keret nélküli alkotás lenne. A megjelenítő egy kecses, aszimmetrikus talpat alkalmaz, ami futurisztikus külsőt kölcsönöz neki. Az állvány jóvoltából a monitor 60 fokban dönthető, így az érintő támogatás alkalmazása sokkal kényelmesebb. Az állványról persze le is szerelhető a megjelenítő, így akár fali konzolra vagy flexibilis tartókarra is fel lehet applikálni, hála a VESA támogatásnak.

A T272HUL típusjelzéssel ellátott megjelenítő 27 colos képátlójú VA LCD panelt kapott, amely mögé LED-es háttérvilágítást telepítettek. A panel WQHD, azaz 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel és 10 pontos multi-touch rendszert is kapott, így a Windows 8 érintő támogatásában rejlő lehetőségek kiaknázása gyerekjáték. A VA panel 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál, képminősége pedig lenyűgöző. Az újdonság százmillió az egyhez dinamikus kontrasztarányt alkalmaz, válaszideje pedig mindössze 5 ezredmásodperc, így filmnézésre és játékra egyaránt kiválóan alkalmas. A lehető legjobb képminőségről az Acer ACM (Adapteive Contrast Management) technológiája gondoskodik, amely képkockáról képkockára dolgozik, feljavítva a felbontást és az árnyalatokat, mindezt a legmagasabb szintű részletesség és fényerő mellett.

Az új megjelenítő videó bemenetei között kettő dual-link DVI port, egy DisplayPort 1.2, illetve egy HDMI 1.4-es aljzat sorakozik. A terméken egy háromportos USB 3.0-s hub is helyet kapott, de ezen kívül két megapixeles, dupla mikrofonnal ellátott webkamera is rendelkezésre áll. A lehető legjobb hangzásról kettő, egyenként 2 wattos hangszóró gondoskodik, amelyek sztereó hangzást biztosítanak. Az Acer új megjelenítője ez EMEA régióban szeptembertől válik elérhetővé, ajánlott végfelhasználói ára pedig 799 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. marceex
2013.09.04. 11:21
T232HL típusú kistestvérével találkoztam, a képe szép, de irgalmatlanul tükröződik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!