iPon Hírek

Érintőceruzával érkezett az LG G Vista 2

Dátum | 2015. 10. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG előszeretettel alkalmaz nagyméretű megjelenítőket, ezúttal is egy új phabletet húzott elő a kalapjából. A G Vista utódjául szolgáló G Vista 2 azoknak lehet jó alternatíva, akik az LG G4 Stylus képességeivel nincsenek maradéktalanul kibékülve, de sokkal magasabb összeget sem szeretnének költeni.
A középkategóriás óriás egy 5,7 hüvelykes megjelenítővel indul hódító útjára, a kezelését egy érintőtoll fogja könnyebbé tenni. Az „ablak” 386 PPI-s pixelsűrűséggel dolgozik, köszönhetően az 1920 x 1080 képpontos felbontásnak. Az LG szakemberei IPS technológiás kijelző használata mellett döntöttek, ezáltal kiváló fényerőre, széles betekintési szögekre és jó színhűségre van kilátás. A G Vista 2 kamerarendszer is rendben van. Napjaink divatjának megfelelően az előlapi egységgel bátran lehet már szelfiket is csinálni, hiszen 5 megapixeles önarcképek megörökítésére alkalmas. A videóhívások során Full HD támogatást nyújt a gép. A főkamerája 13 Mpixeles, és szintén 1080p-s mozgóképfelvételek megörökítését teszi lehetővé a felhasználók számára. Rosszabb fényviszonyok mellett is magabiztosan fog munkába állni ez a kamera, hiszen a munkáját egy kéttónusú LED-es segédfény támogatja. A fókuszálás során az infralézer lép a színre, ami villámgyorsan talál élességet szinte minden helyzetben.
Egy Qualcomm MSM8939 chip került a G Vista 2 központjába. A Snapdragon 615 szériás lapka sokszor bizonyított az elmúlt időszakban, így az LG is joggal szavazott neki bizalmat. A big.LITTLE architektúrás SoC négy-négy Cortex-A53 magnak ad otthont, amik 1, illetve 1,5GHz-en dolgozhatnak; a grafikus feladatokért egy Adreno 405 integrált feldolgozó felel. A rendszermemória 2 GB-os méretet öltött, a háttértár pedig 16 GB-tal kecsegtet. Ha a felhasználók ez utóbbit kevésnek találnák, akkor sincs gond, ugyanis a G Vista 2 lehetőséget nyújt a bővítésre, microSD kártya segítségével pillanatok alatt fentebb lehet tornászni a kapacitását. A mobil kapcsolati képességei között az első, amit ki kell emelni, a 4G LTE hálózati modem megléte, ez ideális esetben 150 Mbps-os letöltési sebességet nyújthat. A WLAN 802.11 a/b/g/n előírásoknak felel meg, támogatja a DLNA-t, továbbá 2,4 és 5 GHz-es sávokon is jól érzi magát. Van még a telefon kelléktárában Bluetooth 4.0 A2DP-vel, valamint A-GPS vevő is. Extrákról ilyen téren nem esett szó. Az LG egyike azoknak, akik nagy hangsúlyt fektetnek az okostelefonok szoftveres oldalára is, ez pedig nem csak a számtalan előre telepített tartalomban mutatkozik meg. Az Android 6.0 persze még várat magára, de a frissesség terén így sem kell hiányossággal számolni, a Lollipop fut az okostelefonon, ami az LG egyedi UX felhasználói felületébe burkolózott. Ezúttal sem hiányzik a Knock On, a Knock Code, a QSlide, és a Quick Memo meglétével is számolni lehet, az érintőtoll révén pedig egyéb lehetőségek is lesznek. Sajnos a fizikai jellemzőiről nem esett szó mostanáig, és ugyanez a helyzet az akkumulátorral is, így egyelőre nem lehet azt megjósolni, hogy hozzávetőlegesen milyen üzemidőre lehet számítani. A készülék egyelőre csak fekete kivitelben bukkant fel. A tervezők olyan hátlappal látták el, mint a G4 széria tagjait, szóval ez is a „gyémántmintát” hordja magán.
Az LG G Vista 2 dátum és ár hiányában mutatkozott be az AT&T-nél. A megjelenésével kapcsolatban tehát lényegében csak annyit tudunk biztosan, hogy az említett szolgáltatónál fog elsőként felbukkanni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. expander
2015.10.22. 14:12
10 perce jelent meg a cikk de már a videó hivatkozás nem jó benne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani expan...
2015.10.22. 14:36
Kerestem más forrást, az eredeti AT&T letiltotta. Kösz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomboy013
2015.10.22. 18:47
Nem túl szerencsés név választás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii tombo...
2015.10.26. 08:09
Szerencsére nem sok köze van a Microsoft-hoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!