iPon Hírek

Érintőképernyő bármilyen sík felületen? Igen!

Dátum | 2010. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS


Olyan billentyűzeteket már láthattunk, amelyeknél a billentyűket a megfelelő technológia segítségével az asztalra, vagy egyéb sík felületre kivetítve egy igen látványos, ám a hírek szerint kevésbé használható billentyűzetet kaptunk. Ez a kezdeményezés amilyen gyorsan felbukkant, olyan gyorsan el is tűnt anélkül, hogy komolyabb mértékben elterjedhetett volna a piacon.


Most egy újfajta technológia látott napvilágot, ami sokkal érdekesebbnek tűnik: az Egyesült Királyságban található Light Blue Optics (a továbbiakban LBO) egy forradalmian új projektoros megoldást fejlesztett ki, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen sík felületet hatékony érintőkijelzővé varázsolhassunk. A kivetített kép egyes részeit érintve irányíthatjuk az adott rendszert, illetve végezhetünk el különböző műveleteket, ahogy az a lenti rövidfilmen is látható. A kis projektort tartalmazó rendszer belsejében Bluetooth és WiFi adapter is helyet kapott, így a felhasználók internetezhetnek is a szerkezettel, sőt, különböző fájljaikat könnyedén megoszthatják a hálózat többi gépe között. A kis szerkezeten egyébként az Adobe Flash Lite 3.1 is fut, amivel akár a multimédia megosztó portálok tartalma is nézhető.

A szerkezet 10 hüvelykes képátlójú érintőképernyőt varázsol gyakorlatilag bármilyen sík felületből, az érintőkijelző funkciót pedig az infravörös érintés-érzékelő rendszer biztosítja, amelynek köszönhetően a projektor által kivetített képpel ugyanúgy "dolgozhatunk", mint egy egyszerű pda vagy tablet érintőkijelzőjével.


A pici eszköz 2 GB-nyi beépített flash memóriával rendelkezik, de ezen kívül tartalmaz micro SD kártyaolvasót is, amelynek segítségével akár 32 GB-os adattároló kapacitással bíró memóriakártyákat is használhatunk. A szerkezet működhet hálózatról vagy akár akkumulátorról: akkumulátoros üzemmódban két órán át használhatjuk egyetlen töltéssel. Az elgondolás rendkívül érdekes, reméljük, a készülék pontos specifikációit, árát és várható megjelenését is elárulják majd a CES alkalmával, ahol egy kisebb bemutató keretein belül ismertetik meg a szakemberek az új technológiát a rendezvényre kilátogató nagyközönséggel.

Pici bemutató arról, hogy miként is néz ki a technológia a gyakorlatban:

                            

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Destroy666
2010.01.07. 18:04
Nem rossz, kérdés, hogy mikorra várható, nameg, hogy menyiért. Én max 50-ért tudnám elképzelni, a viszonlyag kicsi vetitett kép miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. aragon89
2010.01.07. 18:17
én az első képpel nem értek egyet, mert amikor valaki gépel (tételezzük fel egy profi, aki az ASDF-JKLÉ billentyűkre teszi az ujjait), akkor a "billentyű" nagy részét eltakarja, így a vetített képnek semmi értelme!!! viszont egy matt dohányzó-üvegasztal alatt elrejtve (gondolj az éttermes képre) egész kellemesen meglephetjük a barátainkat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. aragon89
2010.01.07. 18:20
de ahogy jobban megnéztem az éttermes képet észrevettem, hogy a vetített kép az asztalnál ülők előtti kis oszlopban van elrejtve...De marad az matt üvegasztal ötlete!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Greathoof
2010.01.07. 18:32
@aragon89
Olyan felületeken nem (feltétlen) kell kivetítés hogy lehessen érintőképernyő.
És amúgy jah, eltakarod a billentyűzet felét, ha használod
Ez olyan felhasználásra nem is hiszem, hogy jó lenne, viszont egy két helyen el tudnám képzelni.

Amúgy meg ez is dizájnos, de nem sok jó funckiója van (mint az átlátszó képernyők.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Trub
2010.01.07. 20:54
Greathoof - mert ha a billentyűzeten gépelsz a kezeid átlátszóvá vállnak? Ott is ugyanúgy eltakarod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Caine Trub
2010.01.07. 21:21
úgy értették hogy akkor a kezedre vetíti és az asztalon nem lesz semmi, neked is van logikád
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Coyote87
2010.01.08. 02:44
Aki a kezét akarja barnítani az vegye nyugodtan. Sztem hirdehetnék kézszoláriumként 2 órát bír egy töltéssel hm közbe még bevásárolok otthonra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!