iPon Hírek

Érintőképernyős panel PC a VIA kínálatában

Dátum | 2008. 11. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA vezető gyártónak mondható a beágyazott a rendszerek piacán, és most egy újabb géppel jelentkezik, amely a VIA PC Panel VP7710-es típusjelzést viseli, és amelyet a gyártó kifejezetten internet terminálokban, ATM-ekben, jegy automatákban és ipari vezérlőpanelekben történő felhasználásra tervezett. A kis készülék rendkívül strapabíró, ám a fent említett területeken ez a tulajdonság szinte alapkövetelmény.


A PC Panel VP7710-es modell 10,4 hüvelykes érintőképernyővel van ellátva. Maga a kijelző víz, ütés, és porálló, egyszóval tökéletesen alkalmas olyan helyekre, ahol a PC rendkívüli hatásoknak van kitéve. A gyártó újdonsága 1 GHz-es VIA C7-es, illetve 1,6 GHz-es VIA Eden processzorral rendelhető, melyhez 1 GB DDR2-es rendszermemória társul. Az alacsony fogyasztás és alacsony hőtermelés mellett működő processzorok hűtéséhez passzív megoldást alkalmaz a vállalat. A rendszerben 2,5 hüvelykes merevlemez található, amely rezgés és ütésálló keretbe van téve, ezzel együtt a PC CF aljzata (pl. ipari operációsrendszer számára használható)  is ellenáll az ütéseknek, így a gép tökéletesen strapabíró. A videó vezérlő szerepét egy integrált UniChrome Pro II 2D/3D AGP megoldás látja el, amely hardveres gyorsítással játssza le az MPEG-2/4-es és a WMV 9-es videókat. A Panel PC gigabites ethernet vezérlővel rendelkezik, de opcióként akár 802.11b/g szabványú WiFi adapterrel is bővíthetjük.


Csatlakozók tekintetében két darab USB 2.0-s portot és három darab COM portot találunk, ez utóbbiak között két darab RS 232-es (5V/12V) és egy darab RS-422/485-ös típusú aljzat helyezkedik el.  A kis készülékhez külön monitor is csatlakoztatható a VGA kimenetnek köszönhetően. A készülék acélból és alumíniumból készült házzal bír. A termék árával kapcsolatban sajnos nincsenek információk. A kis újdonság első ránézésre akár még CarPC-nek is tökéletesen alkalmas lehetne.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.11.18. 22:13
Vissza a cikkhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!