iPon Hírek

Érintőképernyős ventilátor-vezérlő NZXT-módra

Dátum | 2009. 08. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Kinek van szüksége nyomógombokra és tekerentyűkre, amikor az összes fontos funkciót elérhetjük egy érintőképernyő segítségével is? Nagyjából ez lehetett az NZXT tervezőinek fő csapásiránya, amikor nekiláttak a vállalat legfrissebb ventilátor vezérlő előlapjának, a Sentry 2-es modellnek tervezéséhez.


Az újdonság tulajdonképpen totális kontrolt nyújt a rendszerventilátorok felett, mindezt stílusosan, egy érintőképernyő alkalmazásával teszi lehetővé. A termék már feltűnt a NewEgg kínálatában, ahol 34,99 dollárért juthatunk hozzá. Csak úgy, mint a ventilátor vezérlők nagy része, úgy az NZXT megoldása is egy 5,25 hüvelykes meghajtó helyre illeszkedik. A termékhez csak csatlakoztatnunk kell a vezérelni kívánt ventilátorokat, a többit a rendszer elintézi az utasításainknak megfelelően. A gyártó egyenként maximum 10W fogyasztással rendelkező ventilátorok kezelését teszi lehetővé, ezekből pedig egy időben akár 5 darabot is vezérelhetünk.


A termék specifikációit taglaló weblapján a gyártó megjegyzi, hogy a Sentry 2-es modell gyakorlatilag bármilyen rendszerhűtő ventilátorral képes együttműködni. Az érintőkijelző számos hasznos információt is képes megjeleníteni, például a hőmérséklet érzékelők által küldött értékeket is, Celsius vagy Fahrenheit skála alapján. A ventilátorokat automatikusan vagy akár manuálisan is vezérelhetjük: automatikus módban a hőmérséklet alakulásának megfelelően változik a ventilátorok fordulatszáma. A felhasználók akár riasztási értékeket is beállíthatnak, így egy elromlott ventilátor vagy túl magas hőmérséklet esetén a rendszer figyelmeztet minket. Érdekesség, hogy a Sentry 2 kikapcsolást követően is megjegyzi a beállításokat, de ez ugye el is várható.


A készülék dizájnja különleges, az általa nyújtott szolgáltatások viszont rendkívül hasznosak. Az érintőképernyő miatt a szerkezet természetesen drágább lesz, mint a hagyományos megoldások, de ezen nincs is mit csodálkozni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Vendég-Ven...
2009.08.11. 14:31
VISSZA A HIRHEZ

Egy LCD kijelzővel több és sokoldalúbb beállításokat lehetne megadni, csak hát akkor nem lenne olyan kewl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nightmare1...
2009.08.11. 14:55
Hát ha itt is megtartja a 7 k körüli árát, azért az nem olyan vészes, bár szeritntem inkább 13 körül lesz, mert úgy is megveszik, mivel érintős................... Normál áron nem mondom, én is elviselném, de hangsúlyozom, normál áron
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Laceee
2009.08.11. 20:11
Az hadján hogy szép darab, de nem lógnak ki kapcsolók meg gombok belőle, ami pl, egy ajtós háznál nem túl előnyös
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ange[L]^
2009.08.12. 07:31
jaja, szeirntem is jó hogy nem lóg ki semmi belőle, és énis már rég óta szeretnék ilyet, csak gondolkoztam rajta ha már autókba tudnak érintős navigációt csinálni(ami ránézésre kb hasonló
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. loogan23
2009.08.13. 07:41
Na mit kapnék otthon, ha egy ilyen megjelenne a házban...
"Már megint gépre költöd a pénzt...bla bla bla"
:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ange[L]^
2009.08.13. 08:16
loogan23: ismerős
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!