iPon Hírek

Érintőkijelzők AOC és Albatron módra

Dátum | 2010. 05. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AOC egy új, többérintéses technológiát is támogató érintőkijelzős monitorral jelentkezik, míg az Albatron egy 21,5 hüvelykes képátlójú LCD monitorokra szerelhető érintőmodult fejlesztett ki.

Az AOC a notebook tulajdonosokra vadászik


Kezdjük a sort az AOC megoldásával. A március folyamán a CeBIT alkalmával bemutatott újdonság az e2239Fwt típusjelzést kapta és az európai üzletek kínálatában majd csak valamikor a következő hónap folyamán válik elérhetővé. A gyártó az új monitort főleg noteszgépek mellé ajánlja. A termék alumínium kerettel ellátott 21,5 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, amely Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A többérintéses támogatással is ellátott panel válaszideje 5 ms, fényereje 250 cd/m2 dinamikus kontrasztaránya pedig 20 millió az egyhez értéket képvisel. A monitor három darab USB porttal, egy D-Sub csatlakozóval és két HDMI bemenettel rendelkezik, plusz tartalmaz beépítet hangszórókat is, így teljes értékű multimédiás megoldásnak minősül.

A termék ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Az Albatron a már meglévő monitorokat szeretné érintőkijelzőssé varázsolni

A gyártó egy új érintőkijelző modult készített, amely bármilyen LCD monitorra felszerelhető lesz egészen 21,5 hüvelykes képátlóig. A termék karcálló, rendelkezik a többérintéses technológia támogatásával is és igen strapabíró, edzett üvegre épül. Az optikai érintőkijelzővel ellátott újdonság szerszámok nélkül, rendkívül egyszerűen felszerelhető az adott monitorra.


Az EM215-ös típusjelzéssel ellátott megoldás összesen 1W-ot fogyaszt működés közben és ujjal, valamint érintőceruzával egyaránt tökéletesen használható. A terméket az Albatron illetékesei a hírek szerint először a június elején megrendezésre kerülő Computex alkalmával mutatják be. A modul árával és elérhetőségével kapcsolatban nem érkeztek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. MassKilla
2010.05.17. 20:32
az albatron verzió nagyon tetszik jól jönne a 19"-os samsungomra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!