iPon Hírek

Érintőkijelzős egybegéppel jelentkezik az Acer

Dátum | 2011. 04. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Acer egybegépeket tartalmazó termékpalettája egy új taggal bővült, amely a gyártó Sandy Bridge sorozatú megoldásai közé tartozik. Az egyszerű, letisztult dizájnnal érkező konfiguráció egyszerre alkalmaz matt és fényes fekete felületeket, így igen elegánsan néz ki. Az újdonság az Aspire Z5761-es típusjelzést kapta.


Az Z5761-es modell 23 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelzőt alkalmaz, amely természetesen a többérintéses technológiában rejlő lehetőségek kiaknázására is maradéktalanul alkalmas. Az 5 ms-os válaszidő mellett működő kijelző mögött igen vonzó specifikációkkal rendelkező hardver lapul: a termék második generációs Core i5-ös vagy Core i7-es processzorral (Core i5-2400s, Core i52500s, Core i7-2600s), maximum 8 GB-nyi rendszermemóriával, maximum 1,5 TB-nyi adattároló kapacitással és Nvidia videokártyával (Nvidia GeForce GT440, GT435M vagy GT420) érkezik. A vásárlók a fentiek mellett optikai meghajtó tekintetében választhatnak DVD-író és Blu ray kombó meghajtók közül, sőt, opcióként akár TV tunerrel is kérhetik a terméket. A gyártó természetesen mellékeli Clear.fi névre keresztelt szoftverét is az újdonsághoz, amellyel könnyedén megoszthatóak a különböző multimédiás tartalmak az egyes Clear.fi kompatibilis eszközökkel.

Az új egybegéphez minden esetben jár a 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, a 2.1-es Bluetooth adapter, a Gigabites Ethernet vezérlő, a nyolc darab USB 2.0-s port, és a két, egyenként 5W-os terhelhetőségű beépített hangszóró is. A 2 megapixeles beépített webkamerát is tartalmazó újdonság előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel érkezik és az Egyesült Királyság területén már kapható. Az alapkonfigurációért 799 angol fontot, míg a full extrás csúcsváltozatért 1303 angol font körüli összeget kérnek el. A termékhez billentyűzet és egér is jár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Giggsy
2011.04.07. 16:02
Lehet én vagyok a hülye, de soha nem értettem, hogy mire jó az ha a monitor egyben van a géppel. Oké kisebb helyet foglal, ellenben csak annyira moduláris mint egy laptop, viszont nem viheti magával az ember ahogy a PC-t sem. Mintha mindkét platform negatív tulajdonságait ötvözték volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smoke
2011.04.07. 16:51
Nemtudom, igazad lehet. Viszont az érintőkijelző kéne belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hakosh2
2011.04.07. 16:53
Nincsenek kábelek és azért nem olyan nagy cucc a szállítás, hogy ne lehessen hordozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2011.04.07. 16:53
Giggsy praktikusság... kevesebb kábel kell kissebb helyen elfér és azért valljuk be a notiknál jóval nagyobb teljesítménnyel rendelkezik amúgy vga-ból igazán rakhatak volna már bele vmi combosabbat ha már i7-el is árulják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Phantomstr...
2011.04.08. 19:40
Van fantázia ezekben a gépekben, de folyton elkovetik azt a hibát, hogy belépőszintű teljesítményt kínálnak középkategóriás áron.

Giggsy
Ha látnád a kábeldzsungelt az asztalom mögött, másképp gondolnád. Meg hát az emberek 75-80%-a megveszi a gépét, használja, aztán ha elavult, lecseréli, függetlenül attól, hogy egybegépről van-e szó, vagy sem. Ha valami elromlik benne esetleg akkor nyúl bele (meg persze portalanítani), még ha ért is hozzá, és maga válogatta össze.

A videókártyát leszámítva túl sok fejleszteni való nincs is benne, mióta például az Intel két évente új architektúrával és hozzá új foglalattal jön. Egy jól megválasztott proci ennél amúgy is tovább bírja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. skateout
2011.04.11. 17:32
Smoke: Hát pont az nem kéne neked belőle, hidd el. Én találkoztam ilyennel, de az éritőkijelző egy hulladék. Van egy HTC HD2-m és hát nem olyat akarok kijelzőnek mint a telómé, de vazz, ez az Acer gép felülete egy hulladék komolyan. Nem csúszik, tapad mint állat, és mintha egy bőr réteget gyűrnék az ujjammal, vagy a körmömmel, attól függ mivel próbálkozom.
A gép nem rossz, tény hogy nem is jó mert nem mobilis, de a kijelző az nagy negatívum.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!