iPon Hírek

Érintőtáblát tervez a TechCrunch

Dátum | 2009. 01. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Tekintve, hogy a TechCrunch egy netes híroldal, érdekes fejlemény, hogy be kívánnak törni a hardver-piacra is - nevezetesen a CrunchPad névre hallgató, 12 hüvelykes, 1024 x 768-as érintőtáblával.


A készülék majdnem teljesen gombmentes, van webkamerája, WiFi-je, USB-je és VGA-ja - kifejezetten a sokrétű tartalmakat kínáló weboldalakkal való interakcióra tervezték. Van benne flash, és támogat rengeteg video típust.

Processzorból VIA Nano-val szerelték fel, memóriából 1GB-al, háttértárból pedig 4GB SSD-vel, ami épp csak elég az azonnal bebootoló, WebKit-alapú böngészőt futtató Ubuntu Linux rendszere "elszállásolásához".

Szükség esetén természetesen "billentyűzet" is a képernyőre varázsolható. A készülék immár a második prototípus-fázisában jár, hamarosan véglegesítik. Várhatón $299 ellenében lesz kapható - csak azt nem tudni még,ogy mikor és hol. De ha sor kerül a sorozatgyártásra, úgy erre a célra a TechCrunch vélhetőleg alapít majd egy új céget, kiszervezve oda a termelési ügymenetetet.

                                

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.01.19. 16:59
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sediqwe
2009.01.20. 02:10
Nekem tünt úgy hogy mikor nagyra tette a filmet...megfagyott?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kisdeak
2009.01.20. 15:54
igen, én is ugy láttam megfagyott, vagy csak belassult, mindenestre kivágták az fix de ezt ne feledd. "A készülék immár a második prototípus-fázisában jár, hamarosan véglegesítik."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!