iPon Hírek

Érkezik a CAT S30

Dátum | 2015. 09. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A CAT legújabb fejlesztése az S30 azonosítóval lett ellátva, és le sem tudná tagadni, hogy az S40 kistestvére. A vállalat nagyon hasonló dizájnt alkalmazott az újdonság esetében, mint a szintén nemrég leleplezett S40-nél, csak ezúttal nagyobb szerephez jutottak a lekerített vonalak.
A vaskos fém, gumi és műanyag rétegek közé ágyazott okostelefon rendkívül ellenálló lesz, és ezt be is bizonyítja azzal, hogy teljesen megfelel az ismertebb strapabírósági szabványoknak. Az IP68 minősítésből következik, hogy tényleg csak nagyobb nyomás, vagy igazán hosszú idő után juthat bele nedvesség, por pedig nem tehet benne kárt. A MIL-STD-810G katonai standard pedig arról biztosítja a felhasználókat, hogy az S30 működik -25 fokos fagyban és 55 fokos kánikulában is, de jöhet akár homokvihar vagy intenzív esőzés, amit extrém páratartalom kísér, ezeket is bírni fogja, még az erős rázkódások és 1,8 méteres esések sem tehetik működésképtelenné. Az előlapot ugyan csak Gorilla Glass 3 üveg védi, ami alapvetően manapság már nem egy nagy attrakció, viszont ez meg van vastagítva, szóval mégis überelni fogja a konkurenseit. Külön öröm, hogy olyan érzékelőréteggel van ellátva az okostelefon, amit kényelmesen lehet használni kesztyűvel is, és akkor sem fog zavarba jönni, ha nedves a felülete. A 141,9 x 72,74 x 13,25 milliméteres térfogatú gép 181 grammos tömeggel rendelkezik – ezek alapján érzékelhető igazán, hogy milyen monstrumról beszélhetünk.
A speciális mobil egyébként egy mindössze 4,5 hüvelykes kijelzővel lett ellátva. A panel 854 x 480 képpontos felbontású, és TN+Film TFT technológiás, amit kifejezetten magas fényerő elérésére hangoltak a tervezők – persze ez semmit sem változtat azon, hogy a képminősége átlagon alulinak, a betekintési szögei pedig szűkösnek ígérkeznek. A bekapcsolást követően az Android 5.1 Lollipop rajzolódik ki a felületén, ami egy sor előre telepített applikációval is el lesz látva. Az S30 két kamerával érkezik, és sajnos mind a kettő egység eléggé szerény minőséget fog képviselni. Az előlapjára egy 2, a hátoldalára pedig már egy 5 megapixeles megoldás került. A főkamera mellé szereltek a mérnökök LED-es segédfény is, ami itt hatványozottan jól jöhet, hiszen a zseblámpa szerepkörét is betöltheti.
A szerkezetben még 32 bites központi chip teszi a dolgát, nevezetesen egy Snapdragon 210-es. Ez a SoC Cortex-A7 magok kvartettjével indul csatába, amelyek 1,1 GHz-es órajelen üzemelnek, a grafikus feladatok végrehajtásáért egy Adreno 304 IGP felel. A rendszer számára 1 GB-nyi memória biztosított, ami az alapvető programok futtatására elegendő lesz, de sokkal többet nem érdemes tőle várni. A háttértárat bővíthetőre szabták, így nem jelent különösebb problémát, hogy alapból csak 8 GB-os kapacitással várja a felhasználókat. A kapcsolati képességeknél kiemelendő az LTE, egyéb különlegességet viszont nem tartogat a gép. Az üzemidejéről egy 3000 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd, ami bizony eléggé izmosra sikeredett a környezetéhez képest. Az S30 tehát nemcsak jól bírja majd a strapát, hanem hosszú ideig is megy egyetlen feltöltést követően. A telep viszont nem cserélhető, ami azért némi keserű szájízt okozhat az érdeklődőknek.
A CAT S30 még sokáig várat magára, ha minden a terv szerint alakul, akkor október 5-én kerülhet kereskedelmi forgalomba. A készülékért 330 eurót kell majd kicsengetni, ami ugyan már sokkal szerényebb, mint a CAT S40 400 eurót is bőven meghaladó ára, de a készülék tudását figyelembe véve továbbra is nagyon magas felára van a masszív felépítésnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Smooth44
2015.09.09. 15:43
Az S40 is szimpatikus volt, de igazából ezzel is tökéletesen beérném. A probléma mindkét készülék esetén az OS (vagy akkor árában k*rjanak bele legalább 2GB RAMot).
Különösen egy ilyen strapafon esetén, amit kimondottan munkára terveztek, miért stresszelik a népet egy ilyen botrány oprendszerrel. A célközönségük nagyrésze úgyse fogja másra használni, mint telefonálás, navigálás, némi fotó, esetleg IM+email... viszont praktikus lenne a csempés felület, amivel szép nagy méretben lehet kihelyezni a szükséges appokat a főképernyőre, és ezzel a hardverrel vígan ellenne évekig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Legato
2015.09.09. 18:31
Ezek nem strapabíróak,az hogy vízálló az csak egy dolog
Egyszer dőltem neki egy korlátnak építkezésen,a zsebemben úgy hajlott ketté az a puha aluminium boritás mint az olvadt csokoládé
Jó kétszer leesik,azt még talán kibírja karcmentesen ha mákod van
igazi parasztvakítás,a hangerőről ne is beszéljünk szerintem,jóval átlagon aluli
emellett nulla a power benne,mármint alkalmazások
De mivel szart se tud,előnye hogy lassan merül le,mert az ember nem használja,ha meg akarná használni akkor nem tudja LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!