iPon Hírek

Érkezik a Corsair első fordított-ATX számítógépháza

Dátum | 2015. 12. 10.
Szerző | gabi123
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Corsair felfedte a leplet legújabb számítógépház-duójáról, melyek a Carbide 600Q és Carbide 600C neveket kapták. A felsőkategóriába pozícionált termékek a Carbide család megszokott és kedvelt minimalista stílusát viszik tovább, miközben a 600Q fejlett zajcsökkentő technológiákkal, míg a 600C hatalmas, akril-szerű ablakával próbál kitűnni. Még ezeknél is nagyobb érdekesség, hogy mindkét modell invertált-ATX felépítést követ, magyarán a belső tér úgy néz ki, mintha egy átlagos ATX házat fejjel lefelé tettünk volna le az asztalra.
Sajnálatos módon az olcsóbb PC házaknál a legtöbb esetben választásra vagyunk kényszerítve a csendes üzem és a nagy hűtőteljesítmény között, a Corsair friss párosa viszont képes mindkét területen jól teljesíteni, hála az átgondolt tervezésnek és a minőségi ventilátoroknak. A melegedő komponenseken egy direkt módon kialakított légáramlási csatorna képez megfelelő áramlatot, amit az alulra felszerelt két AF140L, illetve a hátra helyezett további egy darab 140 mm-es AF140L ventilátor alakít ki. A 140 mm átmérő révén a légkavarók egyszerre képesek alacsony zajszintet és nagy légszállítást produkálni, amire szükség is van, hiszen a meleg levegő alapesetben felfelé száll, az viszont ennél a kialakításnál nem a jó irány.
Ha a ventilátorok vezérlését nem szeretnénk az alaplapra bízni, a magunk kezébe is vehetjük az irányítást, erre szolgál az integrált szabályozó, amely 3 lépcsőben képes beállítani a fordulatszámot. A 600Q esetében természetesen az alacsonyabb fordulatszámok mellett más eszköze is van a zaj csökkentésének, ez pedig egy nagy sűrűségű hangszigetelő anyag, amely az előlapon és az oldallapokon egyaránt megtalálható. Ez nyilvánvalóan arra szolgál, hogy a hűtések által keltett zörejeket, motorhangot, illetve az esetleges elektromos eredetű cicergéseket a házon belül tartsa. A házak stílusa hozza azt, amit megszokhattunk, tömör acél váz és oldallapok, igényesen eldolgozott élek, finoman ívelt előlap, az ajtó mögött két darab 5,25 hüvelykes bővítőhellyel. Belül két darab, csavarmentesen szerelhető 3,5 colos és három 2,5 colos meghajtóhely, az egész terület lefedve, ami egészen a tápegységig elnyúlik. A számtalan kábelelvezető csatornát és kötözési pontot kínáló kialakításnak köszönhetően nagy műgonddal végezhetjük el a beszerelést, olyan végeredménnyel, mintha egy frissen kitakarított, átgondoltan berendezett szobában ülnénk, magyarán nem csak a külső lesz szemet gyönyörködhető, hanem a belső is.
A Corsair világméretű értékesítési csatornáin a Carbide 600Q és Carbide 600C modellek még decemberben elérhetővé fognak válni, két év teljeskörű garanciával, illetve a gyártónál megszokott, kiemelkedő vásárlói támogatással, 150 dolláros ajánlott végfelhasználói áron. Specifikáció: - inverz-ATX kialakítás - csuklópánt-zsanéros, teljes méretű plexi oldallap (600C) - magas minőségű és vastagságú acél - 3 darab, 140 mm-es, szabályozható Corsair AF140L ventilátor - PSU és 5,25" bővítőhely takarólemez - vízhűtésre előkészítve, beszerelhető: 280 mm radiátor felülre, 360 mm-es radiátor alulra - könnyű tisztíthatóság: a szűrők egyszerűen eltávolíthatóak, kiporolhatóak - könnyű szerelés: szerszámmentes meghajtószerelés, szerszámmentes oldalsó panel hozzáférés, kábelelvezető csatornák kötegelési pontokkal
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. tibaimp
2015.12.10. 12:42
Ismét a megszokott minőség és kinézet, tetszenek ezek a házak.
Mondjuk annak, hogy a "másik oldalról" szerelhető, nem tudom mi értelme van (hacsak nem az, hogy így az íróasztal "másik" oldalára is tehető így a ház a szoba berendezésekor).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. BReal
2015.12.10. 12:55
Semmi csicsa és elég méretes háznak tűnik a Carbide, meg ugye hangszigetelt is, szóval akinek ilyenre van igénye, annak biztos az egyik legjobb választás. Viszont nekem ezekért nem éri meg egy 50e Ft körüli ház (bár az előd már 40e-ért vihető), mivel nem használok sugárhajtómű hangú komponenseket, illetve extra tágas beltérre sincs szükségem (nem mintha ne férne el lazán egy SLI rendszer a Zalman Z11-ben).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Stormrage
2015.12.10. 13:05
nagyon szimpatikus ez a nyithato ajto, bar jobban orulnek, ha a nyithato teli fem lenne es nem plexi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Dobos911 tibai...
2015.12.10. 13:34
Mivel az alaplap kialakításából adódóan az átkerül a ház másik oldalára így muszáj a gépháznak is a másik oldalán nyilnia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. myckie2
2015.12.10. 13:51
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Supra
2015.12.10. 14:28
valójában ettől még jobb lenne egy olyan ház, amiben felfelé állnak a hátlapi csatlakozók - így egyik hőforrás sem a másikról szívná a levegőt...

Alul lehetnének a HDD-k meg a táp, és akkor a levegő alulról menne hátra és fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gabest
2015.12.10. 14:31
Ez mennyiben más, mintha felfordítanám a normális házam? Lábát kéne csak átszerelni, már ha lenne neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. TheRealTsL Supra
2015.12.10. 14:57
Léteznek ilyenek (hasonlók), például a Silverstone Raven RV01 és RVX01-es modellje.
Szerintem nagy hátránya ennek a kivitelezésnek a hasznos kábelhosszok erős lerövidülése. (A fedlap alatt hátrafelé van kivezetve minden, így a legtávolabbi csatlakozóknál jó 30 centit alapból el lehet felejteni)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. I.Jozsef83
2015.12.10. 14:58
myckie2

No de ... nem azért került át mert szekrény jobbikos vagy balikos

Ezzel a megoldással megfordulnak a herdverek ! A bühöm nehéz vga karikon így felfele néz a hűtőegység , kicsit jobb megoldás lenne (( nem kicsit ) és nem keérek magyarázkodárt senkitől , köszönöm ! ) , de inkább az alaplapokat kellene áttervezni ehhez a megoldáshoz . Nagyon , de nagyon kellene már egy áttervezés . Már magában így is jobb , de ha az alaplapokat és vga-kat is úgy terveznék , hogy ventillátor ne alul húzza a csapágyazást és slotot , sokkalta jobb lenne . Azonnal konfigot váltanék rá . ( nem erre )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csabi02
2015.12.10. 21:46
Nekem is tükrös elrendezés,de táp lent, deszka felette és legfelül vga(k)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. istvankiss...
2015.12.10. 23:14
"Sajnálatos módon az olcsóbb PC házaknál a legtöbb esetben választásra vagyunk kényszerítve a csendes üzem és a nagy hűtőteljesítmény között, a Corsair friss párosa viszont képes..."

Végül is igen, de azok pont attól olcsóak, hogy nem kerülnek 150 dolcsiba. Ha egy olcsó házat felvértezünk prémium ventilátorokkal és vezérléssel, akkor azok is csendesek lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Stormrage istva...
2015.12.11. 07:45
viszont akkor mar az is 150-be fog kerulni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Yodamest
2015.12.12. 11:12
Ez a ház egy f@xság, vegyetek inkább egy enthoo prot és téma lezárva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!