iPon Hírek

Érkezik a DFI Atom N450-es Mini-ITX alaplapja

Dátum | 2009. 12. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Nemrégiben olvashattuk, hogy a DFI hamarosan kilép az alaplap piacról, legalábbis annak abból a szegmenséből, ahol eddig igen jó tuningopciókkal ellátott, minőségi, innovatív megoldásokkal próbált helytállni. A gyártó természetesen egyéb területeken továbbra is kínál majd jól felszerelt alaplapokat, ám azokat ezentúl inkább ipari felhasználásra, különleges igények kielégítésére készítik.

DFI LR100-N16MEnnek megfelelően a DFI műhelyében elkészült a gyártó első Pine Trail alapú megoldása, amelyen a már jól ismert Intel Atom N450-es processzor foglal helyet. A Mini-ITX formátumra épülő újdonság lelkét a fent említett egymagos,  1,66 GHz-en ketyegő N450-es központi egység alkotja, amelynek belsejében a memóriavezérlő mellett egy Intel GMA 3150-es videó vezérlő is helyet kapott. A beágyazott rendszerek alapjául szolgáló terméket a közeljövőben ipari automatizálást végző rendszerekben, Kiosk konfigurációkban és az egészségügy különböző területein használatos rendszerekben láthatjuk majd viszont a gyártó tervei szerint.

Az alaplapon egy 82801HM típusú I/O vezérlő is helyet kap, amely ICH8M néven lehet ismert. Az alaplap két darab So-DIMM memóriafoglalatot kínál, ezekben DDR2-667 MHz-es modulok helyezhetőek el, összesen maximum 2 GB-os méretben. Az újdonság ezen kívül három darab SATA 3 Gbps-os portot, egy PCI slotot, két darab Gigabites Ethernet vezérlőt, egy hatcsatornás integrált audió vezérlőt és négy darab soros portot is tartalmaz (3 port és egy kivezetés). A kínálatban ezen kívül egy D-Sub kimenet és egy CompactFlash memóriakártya foglalat is helyet kapott.

A DFI LR100-N16M típusjelzésű alaplapja ACPI 3.0-s energiagazdálkodás menedzsmenttel és Intel SpeedStep technológiával felvértezve kerülhet forgalomba, árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. adam0205
2009.12.31. 16:18
Szép meg jó de Zotac Ion platformjánál sajnos nem jobb, gondolom az ára is hasonló lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smith166
2010.01.01. 16:07
A Zotacnak nincs ION platformja, az ION az NVidia platformja, a Zotac csak alaplapot gyárt belőle.

Másodszor pedig, a Zotac a "pórnépnek" gyárt lapokat, mig a cikkben említett alaplapok kimondottan ipari felhasználásra lesznek szánva, tehát nem fair a kettőt akárcsak egy lapon emlegetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!