iPon Hírek

Érkezik a GeForce GTX 780 Ti AMP! Edition

Dátum | 2013. 11. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Végre kezdenek szállingózni azt izgalmasabb GeForce GTX 780 Ti sorozatú videokártyák: néhány órája az EVGA különlegességéről érkezett némi információmorzsa, most viszont a Zotac is előrukkolt egy érdekes GeForce GTX 780 Ti modellel, ami egyedi hűtéssel és alaposan megemelt órajelekkel büszkélkedik.

A Zotac terméke szép, hatékonyan működő videokártya hűtőt kapott, amely a Triple-Silencer Enhanced Cooling System nevet viseli. A hőcsövekből, alumínium lamellákból és három darab ventilátorból álló hűtés a referencia megoldásokhoz képest 10 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet biztosít a GPU számára, zajszintje pedig ezzel egy időben 15 dB(A)-lel alacsonyabb is.

A hatékony hűtés alatt természetesen ezúttal is egy teljes értékű, 2880 CUDA maggal rendelkező GK110-es grafikus processzor lapul, ami 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A GPU ennél a modellnél 1006 MHz-es alap órajelen üzemel, a GPU Boost 2.0-s órajel értéke pedig 1072 MHz, azaz a referencia modellekhez képest sorrendben 130 MHz-es, illetve 144 MHz-es tuningról beszélhetünk. Természetesen a GDDR5-ös fedélzeti memória sem úszta meg tuning nélkül: a memóriachipek 7 GHz helyett immár 7,2 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

A stabil tápellátásról a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápkábellel kell gondoskodni, a videó kimenetek között pedig szokás szerint ezúttal is két dual-link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó található.

A Zotac GeForce GTX 780 Ti AMP! Edition a Zotac Boost Premium szoftvercsomagjával érkezik (Nero Kwikmedia, XBMC, Unigine Heacen), de emellett a Splinter Cell Double Agent, a Splinter Cell Conviction és a Splinter Cell Blacklist teljes verziós kiadása is jár hozzá letöltésre jogosító kupon formájában. A három említett játék a gyártó hivatalos weboldala szerint csak egyes változatokhoz jár – hogy ezt konkrétan hogyan értik, azt nem részletezi a leírás. Biztos, ami biztos alapon, erre vásárlás előtt érdemes lehet rákérdezni, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részünk. Az új videokártya hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Asagrim
2013.11.29. 09:09
Egy elírás:

Unigine Heacen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrApollo
2013.11.29. 09:28
A ventiknek annyira olcsó/gagyi hatása van hogy az vmi förtelmes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kisfacsuka...
2013.11.29. 20:13
Akkor nekem nagy szerncsém volt mert az én Giga kártyám három éve megy és semmi baja!
Amúgy az alaplap is Giga és annak sincs semmi baja !
Soha nem vennék mást mint Giga terméket én nagyon meg vagyok vele elégedve .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jocek
2013.12.01. 18:52
Miért lett divat mostanában a gigát szidni? Minden gyártónak vannak szar termékei.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. blackknigh...
2013.12.02. 09:25
Lassan ott tartunk, hogy külön szobák kellenek majd a számítógépeknek, mert akkorák lesznek a videókártyák
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!