iPon Hírek

Érkezik a Google új prémiumkategóriás noteszgépe

Dátum | 2015. 02. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Egy ideje már sejthető, hogy a Google készíti a Chromebookok Rolls-Royce-ának számító Chromebook Pixel noteszgép második generációs kiadását, ami történetesen a Pixel 2 nevet kaphatja. A napokban a vállalat egyik illetékese a TeamWork 2015 konferencia alkalmával megerősítette, valóban érkezik a Pixel 2-es Chromebook, méghozzá rövidesen. A hivatalos "bejelentés" kapcsán nem derült ki, hogy pontosan milyen technikai paraméterekkel rendelkezik majd a Chromebook Pixel 2, ám a különböző források már erről is lerántották a leplet. Persze mivel nem hivatalos információkról van szó, így ezeket egyelőre illik kellő távolságtartással kezelni. Ugyan a Pixel 2 már egy új generációs termék lesz, mégis nagyban hasonlít majd az eredeti Chromebook Pixelre, legalábbis ami a dizájnt illeti. A pletykák szerint a rendkívül jó minőségben készülő alumíniumházról most sem kell lemondani, plusz várhatóan a kijelzőn sem változtatnak, vagyis ismét egy IPS alapú, 12,85 hüvelykes képátlójú panellel lehet dolgunk, amely 2560 x 1700 pixeles natív felbontásával és 3:2-es képarányával próbál kiemelkedni a Chromebookok szürke tömegéből. A kijelző jó eséllyel most is megkaphatja az érintő támogatást, védelméről pedig ezúttal is Gorilla Glass üvegréteg gondoskodhat. Érdekesség, hogy egyes források UHD kijelzőről is beszélnek.
Így nézett ki az előd, a Chromebook Pixel
A motorháztető alá minden bizonnyal ismét kétmagos Intel processzor kerülhet, méghozzá Broadwell alapú (Broadwell-Y). Rendszermemóriából az elődhöz hasonlóan valószínűleg ismét 4 GB-nyit kap az alapgép, az adatok tárolásáról pedig legalább 64 GB-nyi NAND Flash tárhely gondoskodhat. A vezeték nélküli kommunikációt kétsávos 802.11ac WiFi vezérlő segítheti, de ezen kívül Bluetooth 4.1-es vezérlő, valamint opcionális 4G/LTE támogatás is szerepelhet a listán. A NotebookCheck szerint még arra is van esély, hogy az új noteszgép USB 3.1 Type C csatlakozót is kap. Technikai paraméterek ide vagy oda, az már szinte biztos, hogy az újdonság nem lesz olcsóbb 1300 dollárnál. A terméket elsősorban fejlesztőknek szánják, így nem is készül belőle sok – az viszont rejtély, pontosan mekkora mennyiségben kerül forgalomba a Chromebook Pixel 2. A termék hivatalos bejelentésére a Google I/O 2015 konferencián kerülhet sor, amely május 28-tól május 29-ig tart.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Zabalint
2015.02.26. 09:54
Ennyiért már minőség normál laptopot lehet kapni, és amit ezzel a chromebookal meg lehet csinálni, azt egy laptoppal is, fordítva ugyanez persze nem igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Pandion
2015.02.26. 11:36
Én sem nagyon értem a koncepciót, se nem olcsó, se nem tud olyat amit más ne tudna. Azt hittem, hogy szépen csendben kihal majd, dehát nem. Ha valaki éri, homályosítson már fel, kinek éri ez meg és miért, és hogy milyen fejlesztőknek szánják ezt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. atyuss
2015.02.26. 13:52
"...milyen fejlesztőknek szánják ezt?"

Sznoboknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. SgScorpion
2015.02.26. 20:40
juhéé 2560x1700-ra Broadwell-Y

Tegye fel a kezét, aki szerint ez nagyszerű ötlet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nbali
2015.02.27. 00:47
meghivasos konferenciakon szokta osztogatni a google... promo termeknek idealis (cegben igy van is ketto)

venni nem vennek, mert tenyleg draga, de jonak tenyleg jo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. petXYZW
2015.02.27. 08:26
"A terméket elsősorban fejlesztőknek szánják"

Milyen fejlesztőeszközök vannak erre?
...
Prerequisites

You must have Linux to develop Chromium OS. Any recent or up-to-date distribution should work. However, we can't support everyone and their dog's Linux distro, so the only official supported environment is listed below. If you encounter issues with other setups, patches are generally welcomed, but please do not expect us to figure out your distro.
...

Valaki elmagyarázná...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. subler
2015.02.28. 16:45
ez vicc, bekapcsolhatod és nézheted, majd kikapcsolhatod, és be a szekrénybe....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!