iPon Hírek

Érkezik a Lenovo Vibe A

Dátum | 2016. 07. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo előszeretettel készít igazán olcsó androidos okostelefonokat, és a mostani hírünk alanya is egy olyan konstrukció lesz. Az egyszerűen csak Vibe A-ként bemutatott készülék a Vibe A1000 helyét veheti át a vállalat termékpalettáján.
A Vibe A-ról első látásra ki fog derülni, hogy egy alsókategóriás okostelefon lehet, ugyanis egyáltalán nem kompakt, és látni rajta, hogy nem is túl nagy a megjelenítője sem. Az előlapot kitöltő panel 4 hüvelykes, a felbontása pedig 800 x 480 képpontot (WVGA) számlál. Arról sajnos nem szólt a fáma, hogy a megjelenítő milyen technológiát alkalmaz, és itt sajnos még azzal az eshetőséggel is számolni kell, hogy TN+Film alapú megoldásról van szó. Az előlapon ott sorakoznak az androidos kezelőszervek, a kijelző felett pedig a megszokott szenzorok mellett egy kamera is található. A videócsevegések folytatására használható képalkotótól ezúttal tényleg nem kell sokat várni, ugyanis csak VGA minőségű képet tud biztosítani. Ha fotózni szeretne a felhasználó, akkor mindenképpen a főkamerát érdemes használatba vennie, mely már egy 5 megapixeles képérzékelőt alkalmaz. Sajnos ez is csak fixfókuszos, szóval makró képeket nem lehet vele megörökíteni, viszont került mellé egy LED-es villanó, így legalább rosszabb látási viszonyoknál is használható marad – illetve ez elemlámpaként is jó szolgálatot tehet. A Lenovo ezúttal egy Spreadtrum lapkát használ, az SC7731 található a gépben. Ez a központi chip négy darab Cortex-A7 processzormagot tartalmaz, a működési frekvenciája pedig 1,3 GHz-es lehet, ha minden erejét mozgósítania kell. Az IGP szerepkörét egy Mali-400 feldolgozó egység kapta, ami csak korlátozottan lesz alkalmas a játékok futtatására. A rendszernek 512 MB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami bizony rettentően karcsú már napjainkban – még a belépőszinten is. A Vibe A tárhelyének kapacitása 4 GB-os, ez sem elég sokra, viszont itt már legalább van lehetőség a bővítésre, és egy microSD kártyával könnyedén fentebb lehet tornászni a szabad helyet. A kapcsolati lehetőségek tárházában sem érdemes extrákban reménykedni a készüléknél, még az LTE-nek is bottal üthetjük a nyomát, és csak 3G HSDPA+ modem található benne, ami 21 Mbps-os letöltési sebességet nyújtat. A Wi-Fi, Bluetooth A-GPS vevő kombinációja persze ebben is megvan. Egy Dual-SIM támogatással szolgáló okostelefonról beszélhetünk, mely ennek köszönhetően még több érdeklődőre számíthat.
A vállalat az operációs rendszer tekintetében sem nyújt meglepetést, csak az Android 5.1 fut a Vibe A-n, de itt lehetett is erre számítani. A Lollipop legalább az előre telepített dolgokban nem fog hiányt szenvedni, hála a Lenovo által használt egyedi felületnek, a Vibe UI-nak. (Később érkező frissítésben aligha érdemes reménykedni.) A mobil teljesen műanyag burkolattal lett ellátva; az érdeklődők fekete és fehér színben csaphatnak majd le rá. A Vibe A 124,5 x 64 mm-es felülettel bír, és 10,6 milliméterre fog kiemelkedni a síkból a legvastagabb pontján, a masina tömege pedig 132 gramm. Bár elég vaskos, csak egy 1700 mAh-s akkumulátor van a hátlapja alatt. Ez az egység ugyan nem túl izmos, az üzemidő még átlagosnak ígérkezik, mert látni kell, hogy itt eleve nincs nagyobb fogyasztó, még a kijelző is egészen alacsony fogyasztás mellett üzemelhet. A Lenovo Vibe A pontos ára egyelőre még nem ismert, de azt már tudjuk, hogy 75 dollárnál szerényebb összeg szerepel majd a neve mellett. Az okostelefon Oroszországban bukkant fel, és minden bizonnyal Magyarországon is megvásárolható lesz a későbbiekben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Smooth44
2016.07.22. 22:09
Na a 6GB OP3 után itt a másik elvetemült véglet... 0,5GB RAM? WP és iOS alá is kevés már... Na de droidnak??
Értem én, h belépő kategória, de azért csak legyen már használható - vagy vegyen az illető egy featurephonet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sg27
2016.07.22. 23:48
Valami oknál fogva senki sem hajlandó 4 hüvelykes jó telefont gyártani. Szerintem pedig nagy igény lenne rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Nirvanus
2016.07.23. 01:06
LenOVI ( inkább egy "butafon" )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vlac sg27
2016.07.23. 13:32
Egész biztosan.

- Srácok, nagy piaci igény lenne egy 4 hüvelykes jó telefonra.
- Na akkor olyat még véletlenül se gyártsunk!

Biztos kötöttek valami paktumot a nagy gyártók, hogy ilyet márpedig nem csinálnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sg27 vlac
2016.07.23. 20:43
Na végre, egy okostojás piaci elemző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MarkCraftW...
2016.07.23. 22:19
Ez nevetségesen gyenge, talán a 2.3.6-os Droiddal még jó lenne, de 5.1-gyel??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!