iPon Hírek

Érkezik a Meizu sportkamerája

Dátum | 2015. 09. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MULTIMÉDIA

Az akciókamerák rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban, így nem csoda, hogy egyre több távol-keleti gyártó fog ilyen termék fejlesztésébe (is). Itt minden induló előtt az az elsődleges cél lebeg, hogy némi piaci részesedést szerezzen magának, és ehhez általában agresszív árazást használnak. A jól sikerült, és kedvező áron kínált okostelefonjai révén sikeressé vált Xiaomi idén, március elején indította útnak a saját megoldását, a Yi sportkamerát, most pedig már arról számolhatunk be, hogy a Meizu is ilyen eszköz bemutatására készül.
Arról sajnos egyelőre semmilyen információval nem rendelkezünk, hogy a Meizu akciókamerája milyen képességekkel rendelkezik majd, de abban már biztosak lehetünk, hogy mikor hullik le róla a lepel. Az újdonság a vállalat által közzétett előzetes szerint szeptember 23-án kerül majd reflektorfénybe. A fotón egyébként egyáltalán nem szerepel a termék, szóval csak a téma és a rajta olvasható „Meizu Go Pro” felirat alapján lehetett arra következtetni, hogy miről is van szó, ám időközben egy fotó is kiszivárgott róla, ami nyilvánvalóvá tette a dolgokat. A dobozában fekvő készülék tudásáról semmilyen támpont nem szerepel a képen, csak annyit tudunk róla elmondani, hogy a megszokott formavilággal jön, és biztosan kompatibilis lesz a GoPro kamerákhoz készült kiegészítőkkel.
Ezzel a bejelentéssel egyébként mindenki meglepett a Meizu, ugyanis akciókamerára mostanáig senki nem számított a kínai alakulattól. Az Twitteren közzétett képet követően azonnal mindenki az új csúcskategóriás okostelefon érkezéséről kezdett beszélni, amíg ki nem derült, hogy valójában miről is van szó. Jelenleg egyébként a Xiaomi Yi magasan a legjobb hardveres képességekkel rendelkező kamera az alsó árkategóriában, és reméljük, hogy a Meizu méltó riválist tud állítani neki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Philo
2015.09.13. 18:39
A Go Pro ezért nem fog perelni?
Kellene. Ennyire pofátlan és undorító névválasztást mástól nem is várna el az ember, csak a kínaiaktól... Hogy nem sül le a bőr a képükről.
Gusztustalan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smooth44 Philo
2015.09.14. 10:32
Nem, ha a Meizu fizet neki licenszdíjat

Amúgy királyság. Profiknak, hivatásszerűen videózók számára GoPro remek. Kompromisszummentes és úgyis megtérül.
Amatőröknek meg telejsen felesleges, oda egy SJCam is tökéletes, egy ilen meg pláne (ahol a kompatibilitás abszolút tökéletesen megoldott).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Philo
2015.09.14. 14:12
Ez nem a termék neve, ez csak a beharangozóra pingált felvezetés, amiből kitalálhatod, mit is terveznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!