iPon Hírek

Érkezik a Notion Ink Adam II

Dátum | 2012. 01. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A vállalat eddig az egy készülékes gyártók hosszú sorát gyarapította, ráadásul az Adam nem is a sikertörténetek közé tartozik, hiszen hiába volt meg benne minden ahhoz, hogy kiemelkedjen a többi készülék közül, a magas végfelhasználói árának, és a rengeteg gyártási problémának köszönhetően sajnos gyászosan szerepelt.


Az Adam az elsők között használta fel az Nvidia Tegra 2 lapkát, és a speciális Pixel Qi kijelzőtechnológiát, ami egyben rendelkezik az E-Ink és a hagyományos kijelző képességeivel is, ezek között pedig egyszerűen váltani lehet, a pillanatnyi igények függvényében. Az előbbi specifikációnak biztos, hogy búcsút mondhatunk az új gép esetében ugyanis, az Nvidia helyett már a Texas Instruments gyárából származó SoC található. Egyelőre pontosan nem ismeretes, hogy az OMAP4 széria mely tagja kerül majd bevetésre a következő Notion Inkben, de biztos hogy PowerVR SGX540 grafikus processzort találunk a burkolat alatt 1 GB rendszermemória társaságában, valamint még további TI komponenseket is találunk, ilyen például a WiLink 7.0, mely egyetlen chipbe foglalja az FM rádió adót és vevőt, 802.11b/g/n WLAN-t WiFi Direct támogatással, Bluetooth 3.0-t és a GPS-t is, és egy Phoenix Audio erősítőt is felhasználtak.


A kijelző tekintetében remélhetőleg nem kell lemondanunk a Pixel Qi nyújtotta felhasználói élményről, de ezt egyelőre nem erősítették meg a Notion Ink részéről. A várható megjelenés dátuma, és az ára sajnos nem ismeretes egyelőre, de talán az MWC-t követően több információ áll majd rendelkezésünkre.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Krigg
2012.01.26. 13:34
Ha az elsot idoben es jol megcsinaltak volna, most nagy nev lehetnenek. A pixel-qi az nagy fegyverteny lehetne az ujnal, komoly uzemidoket lehetne vele elerni, szoval kar lenne ha elhagynak belole.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Joco1114
2012.01.26. 14:25
Már régóta lesem őket, de mire kihoznak valamit, addigra már nem éri meg megvenni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!