iPon Hírek

Érkezik a PCMark 8-as kiadása

Dátum | 2013. 05. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER


A Futuremark szoftvermérnökei már az utolsó simításokat végzik a vállalat legfrissebb tesztprogramján, a népszerű PCMark 8-as kiadásán. A Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekhez készített tesztprogram több érdekességet is kínál, így meglehetősen ígéretes alkalmazásnak tűnik. A PCMark 8 a Futuremark illetékesei szerint ideális lesz az otthoni és irodai számítógépek teljesítményének mérésére. Az alkalmazás többféle tesztet is lefuttat az adott konfiguráción, így képet kaphatunk a webböngészéssel, az írással, a fotó és videószerkesztéssel, a médiakódolással, a video chattel és a játékkal kapcsolatos teljesítményről. A szoftvercsomag új adattároló teszttel is gyarapodott, ami tökéletesen alkalmas az új SSD meghajtók és a hibrid adattároló rendszerek teljesítményének mérésére. A tesztprogram újításként natív alkalmazásteszteket is tartalmaz, így arra is fény derül, hogy az adott rendszer hogyan teljesít a Microsoft és az Adobe különböző alkalmazásaiban. Persze ezek a tesztek a Basic változatban nem, csak az Advanced és a Professional kiadásokban lesznek elérhetőek. Újítás, hogy a PCMark 8 immár akkumulátortesztelő funkciót is kínál. Az alkalmazás képet ad az egyes tesztek akkumulátorhasználatának mértékéről, de rendelkezésre áll úgynevezett Battery Life mód is, ami az akkumulátor lemerüléséig futtatja egymás után a különböző teszteket, így pontos képet ad az adott termék akkumulátoridejéről. Külön jó hír, hogy a PCMark 8 még külső, harmadik fél által készített fogyasztásmérő eszközöket is támogat. Az akkumulátortesztelő funkció csak az Advanced és a Professional kiadásban lesz elérhető. A PCMark 8 várhatóan az idei év második negyedévének végén, azaz június végén válik elérhetővé. Az alkalmazás ezúttal is háromféle kiadásban érkezik. A Basic Edition ingyenes lesz, de készül Advanced Edition is, ami több extra funkciót kínál, persze nem ingyen. A gyártókat és tesztelőket most is a Professional Edition veszi célba, ami nem lesz olcsó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. atti2010
2013.05.21. 12:15
Intel menyivel támogatta őket, már nem azért de tudjuk nagyjából hány % vonjunk le az Inteles tesztek eredményeiből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp
2013.05.21. 12:24
Mivel az ilyen teszteknek pont az a lényege, hogy pártatlan, így összehasonlítható eredményeket ad, nem kell az eredményekből kivonni semmit.
Mondjuk egyszerűbb ezt mondani, mint beismerni, hogy az amd cpu szinten egy....,van még hova nőni, maradjunk ennyiben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.05.21. 12:37
Ez is lehet egy hozzáállás, de 8150-ről váltva 3570k-ra kb 0 előnye volt az intelnek. Ráadásul 80% körül pörgött a proci is alá BF3-ban, míg a 8150-nél 50-55% körül tetőzött

Az ilyen tesztekkel rég nem lehet már összehasonlítani az AMD vs Intel közötti erőkülönbséget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee
2013.05.21. 13:03
Lehet jó pontszámod egy ilyen nyers tesztben, ha gyakorlatban meg a procid/videokártyád etc... nem támogatott vagy nincs rá optimalizálva az adott program. Innestől fogva sosem értettem a benchmarkokra történő e-pénisz fitogtatást.
Inkább biztosabb képet adnak a tesztek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. NovaTerra atti2...
2013.05.21. 13:19
Muszáj minden témában valami hasonlóval indítanod? Gondolom nem volt elég ezer amd vs intel. Ezeregyedjére is szeretnéd elkezdeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. atti2010 NovaT...
2013.05.21. 13:25
Gondolom nem volt elég ezer amd vs intel

Ez kb erről szól, sajnos nincs 4-5 x86 CPU gyártó hogy ne mindig ezek kerüljenek szóba, a tesztek is erről szólnak ha tetszik ha nem azért gyártják őket hogy 2 termeket össze lehessen hasonlítani de sajnos ez csak elméletben van így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2013.05.21. 15:06
Ojjé! Megjött az új e-pénisz mérő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Leeroy atti2...
2013.05.21. 16:47
Már nincs. Kár, hogy a Cyrix, a Texas Instruments meg a többi kisebb gyártó rég kiszállt a versenyből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!