iPon Hírek

Érkezik a PowerColor Radeon HD 6870 PCS+

Dátum | 2010. 11. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Amikor a Radeon HD 6800-as sorozatú videokártyák megjelentek, az AMD megtiltotta a partnerek számára, hogy egyedi nyomatott áramköri dizájnra épülő Radeon HD 6870-es modelleket dobjanak piacra. Úgy tűnik, hogy a szigor hamarosan enyhül, így most már csak napok, illetve hetek kérdése, hogy viszont láthassuk kereskedelmi forgalomban a különböző partnerek teljesen egyedi dizájnnal érkező Radeon HD 6870-eseit. A PowerColor az elsők között fogja piacra dobni saját Radeon HD 6870-es különlegességét, amely a Radeon HD 6870 PCS+ típusjelzést viseli majd.

A szóban forgó videokártya egyedi nyomtatott áramköri lapra épül (PCB) és természetesen egyedi hűtővel is rendelkezik majd, ahogy azt a lenti képen is láthatjuk. A PCS+ (Professional Cooling System Plus) sorozatú termék minőségi hűtőt tartalmaz, ami nem csak halkabban, de hatékonyabba is hűti majd a GPU-t, ami a tuningpotenciálra is jótékony hatást fog gyakorolni. A hőcsövekre és alumínium lamellákra támaszkodó hűtő rendszer egy 90 mm-es átmérőjű légkeverővel érkezik. Az egyedi felépítéssel büszkélkedő újdonság esetében a gyártó természetesen nem referencia órajeleket alkalmaz majd: a GPU 900 MHz helyett így 940 MHz-en, a GDDR5-ös típusú fedélzeti memória pedig 4200 MHz helyett 4400 MHz-es effektív órajelen fog üzemelni.

PowerColor Radeon HD 6870 PCS+
Az egyedi felépítéstől és a megemelt órajelektől eltekintve a termék legfőbb tulajdonságait tekintve megegyezik majd a referencia modellekkel. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő, DirectX 11-es támogatást kínáló Barts GPU szokás szerint most is 1120 shadert tartalmaz majd és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához.

Az új videokártya a hónap vége felé kerülhet az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. jozsefm
2010.11.15. 09:26
Lesz ez még jobb is ,Kiváncsi leszek az ASUS és a GIGA egyedi megoldásaira,ők hagyományosan a legbátrabbak ilyen téren
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. thspo
2010.11.15. 09:44
szép ez a kártya!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Ipadnak
2010.11.15. 10:14
Igen, egyre több "értelme" van a plexi oldallapos házaknak. Csak nem könnyű összehozni a színeket, ha pl. kék gépet akarok az megoldható de pl. piros gépet AMD-alapon nem tudtam összerakni egy helyen. Tudom, van akinek nem számít hogy néz ki a gépe de akinek mondjuk az asztalon van annak miért ne legyen szobadísz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. XtreemX
2010.11.15. 10:16
Valóban húzás szempontjából nagyon jók az ilyen hűtések. De én mégis maradok a referencia hűtéseknél,mert az egyből kifele viszi a meleg(forró) levegőt a házből ezek meg nem. És inkább legyen kicsit melegebb a gpu meg hangosabb mint a házamban fűtsön fel minden más komponenst...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. _DiEGO_
2010.11.15. 10:25
Szerintem 950MHz fölé nemigen húzza egyik gyártó sem... mert ad lehetőséget még a tuningolásra usereknek , hogy teljes legyen a boldogság
És tényleg : szép is lett ez a kártya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2010.11.15. 12:15
Alapfeszen már nem sok tartalék maradt benne,ez már a harmadik generácio ezen a csikszélességen,már volt idejük és lehetőségük az AMD mérnökeinek kitapasztalni a technika korlátait,ugyhogy sok plusszra már nem lehet számitani.Egyébként ez az én szememben a preciz és pontos mérnöki munka jó példája.Azt tudja a termék amit a tervező asztalon elgondoltak,és stabilan bistosan ,a gyártó szempontjából nyereséggel nem kecsegtető ,felslegesen bennhagyott tartalékok nélkül.Az már más kérdés ,hogy az user nem kapja meg azt amit eddig megszokott,hogy az alap modellt egy kis csuszka tologatással egy kategóriával feljebbi kártya szintjére lehetett tornászni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. carraroxt
2010.11.15. 12:49
Na végre, úgy tűnik tényleg elfogynak azok a fránya Cypress-ek. Remélhetőleg miután eltűntek a piacról, újabb áresés jöhet. Egyébként tekintettel arra, hogy a referenciamodellek némelyike is vitte az 1GHz-et, komolyabb hűtéssel, és kicsit magasabb fesszel/erősebb táppal valószínű az 1,1GHz sem irreális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2010.11.16. 00:22
én egy powercolor 4870 pcs+ boldog tulajdonosa vagyok. egy apróságot szeretnék megosztani veletek. Nem tudom, hogy szándékosan tették-e, de megint nyitott a burkolat a kártya mindkét végén. Ez azért jó, mert kompresszorral nagyon könnyen, és nem utolsó sorban nagyon hatékonyan lehet tisztítani a lamellák közé lerakodó port, a burkolat akármelyik részének eltávolítása nélkül. Ha zárt lenne, azzal csak a "sarokba" söpörné a port az ember. Nem tudom, hogy referencia modelleket hogyan tisztítjátok de ez komolyan egyszerű, gyors és hatásos.

Ezen a képen látszik a nyitott vég:


( és a régi jóöreg 4870 :
)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!