iPon Hírek

Érkezik a Ramos 8 colos, Windows 8.1-et futtató táblája

Dátum | 2014. 03. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Ramos neve valószínűleg felénk nem olyan sokaknak cseng ismerősen, de Kínában az egyik legnagyobb tabletgyártó szerepét tölti be. Ebből kifolyólag pedig nagyon fontos ez a most leleplezett termék, hiszen egy lavinát indíthat be. Egyre olcsóbb Windows rendszerű gépek érkezhetnek, így jelentősebb árverseny alakulhat ki.
Az i8 sorozat Pro tagja tehát a Microsoft operációs rendszerének legújabb kiadását vonultatja fel, vagyis s készüléken már a Windows 8.1 (nem pedig a csonkított Windows RT) teljesít szolgálatot. A Ramos i8 Pro esetében egyébként a recept nagyjából ugyanaz maradt, mint a nagyobb gyártók termékeinél, ám itt lényegesen agresszívabb árképzésre van kilátás, mint a Dell, a Lenovo, a Toshiba vagy az Asus hasonló konstrukcióinál. Az eszköz előlapját egy 8 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami 1280 x 800 képpontos felbontást vonultat fel. A panel IPS technológiát alkalmaz, így kellően szép színvilágra és jó fényerőre van kilátás, valamint a betekintési szögekre sem lehet majd panasza a jövendőbeli tulajdonosoknak. A sebességfelelős szerepkörében egy Intel Atom Z3740 SoC tűnt fel. Ez a lapka a Bay Trail-T termékcsalád tagja, négy Silvermont processzormagot sorakoztat fel, melyek alapesetben 1,33 GHz-es órajelen üzemelnek – boost frekvencián azonban akár az 1,86 GHz-et is elérhetik –, a grafikus feladatokért pedig egy továbbfejlesztett Intel HD Graphics felel. A rendszermemóriája 2 GB-os méretet öltött, tárhely tekintetében pedig 32 GB-tal szolgálnak az érdeklődőknek. Emellett van microSD kártya hely is a tarsolyában, ami vélhetően jól jön majd a helyre meglehetősen éhes Windows társaságában. Két kamera is van a fedélzetén, mind a kettő 2 megapixeles fotók készítésére lesz alkalmas. Ez azt jelenti, hogy a videócsevegéseket HD-ban lehet majd vele bonyolítani, ám ha fotózásra kerülne a sor, akkor nem érdemes túl sok jóban reménykedni.
A kapcsolati képességei átlagosak tablet viszonylatban. Van benne 802.11 b/g/n Wi-Fi, extraként pedig egy Bluetooth modullal szolgál. A készülékház kialakítása egyébként eléggé tetszetős lett. Az előlapra került Windows billentyű a lényeget azonnal elárulja, más pedig nem is zavarja szemből az összképet. A peremek viszont vastagon kiemelkednek az előlapot védő üveg körül, ami mégis felismerhetővé teszi a Ramos újdonságát. Végül érdemes még kiemelni, hogy a Microsoft rendszere néhány előre telepített programot is szállít, amik között különösen fontos az Office irodai programcsomag megléte. A Ramos i8 Pro árára egyelőre nem derült fény, és pontosan azt sem lehet még tudni, hogy mikor tűnhet fel a boltok polcain. Azt azonban leszögezhetjük, hogy az egyik legolcsóbb Windows 8.1 operációs rendszerű táblagépre számíthatnak a vásárlók. Jelenleg ezek a gépezetek 300 dollár körül indulnak. A készülék a Ramos márkajelzésével valószínűleg csak a távol-keleten fog felbukkanni, ám a gyártó OEM/ODM hírében is tetszeleg. Ennek köszönhetően például a hazai WayteQ-kel is jó kapcsolatot ápolnak, így akár az sem zárható ki, hogy ilyen utat megjárva, Magyarországra is eljusson a gép.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Crytek01
2014.03.03. 18:10
Ezen vajon milyen régi játék futhat el élvezhetően?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.03. 18:33
Van Jó pár játék teszt a procival:
http://www.youtube.com/results?search_query=atom%20z3740%20gaming&sm=1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trevize198... Cryte...
2014.03.03. 22:54
Teljesen simán futnak rajta régebbi játékok. Nekem Lenovo Miix 2 van és sok mindent kipróbáltam. Faszányos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pandion Cryte...
2014.03.04. 11:15
Most komolyan, te ezen játszani szeretnél? Ezt nem arra találták ki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!