iPon Hírek

Érkezik a Zotac második SSD sorozata

Dátum | 2015. 10. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Zotac első SSD meghajtó "családja", amelyben egyetlen 120 GB-os modell volt csak, idén júniusban mutatkozott be, képességei alapján pedig inkább a belépőszintet vette célba. A vállalat legújabb SSD családjával magasabbra került a léc, ugyanis a Premium Edition sorozatban 240 GB-os és 480 GB-os modellek lapulnak, amelyek már jóval gyorsabbak, mint említett elődjük.
A 2,5 hüvelykes formátum köré épülő, mindössze 7 milliméter magas házzal rendelkező újdonságok fedélzetén egy négymagos Phison S10-es SSD vezérlő dolgozik, amihez modelltől függően 256 MB-nyi, vagy 512 MB-nyi DDR3-as gyorsítótár társul. A SATA 6 Gbps-os csatolófelülete használó SSD meghajtók 520 MB/s-os szekvenciális olvasási- és 500 MB/s-os szekvenciális írási tempó elérésre képesek, strapabíróságukra pedig jellemző, hogy a nagyobbik modell élettartama során akár 480 TB-nyi írásmennyiséget is képes elviselni, míg a kisebbik 214 TB-nál tetőzik.
Az MLC NAND Flash memóriachipeket használó adattárolók végponttól végpontig terjedő adatvédelmet éppúgy kínálnak, mint SmartECC és SmartRefresh támogatást, de dinamikus elhasználódás-kiegyenlítő algoritmus és hirtelen áramszünet elleni szoftveres védelem is dolgozik a fedélzetükön. Az MLC NAND Flash memóriachipek cellái élettartamuk során 3000 írási vagy törlési ciklus elviselésére is képesek.
Az újdonságokat a Zotac csak matricával látja el, hisz az SSD vezérlőt, a firmware-t és magát az SSD meghajtót is a Phison gyártja, méghozzá Toshiba gyártmányú MLC NAND Flash memóriachipek felhasználásával. Sajnos a végfelhasználói árakat egyelőre nem ismerjük.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Kolondrum
2015.10.19. 14:45
Ez igazan maga TB szám. Nekem 36-ot garantál a gyártó az is igen sok az én használatomban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!