iPon Hírek

Érkezik az Express Gate második generációja

Dátum | 2010. 03. 22.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | SZOFTVER

Az Asus már javában fejleszti a Slashtopra épülő mini rendszerének, az Express Gate-nek a második verzióját. A kezdetben notebookokban, majd később alaplapokban is megtalálható alkalmazás lényege, hogy a fő funkciókat (internet, e-mail, képnézegetés, zenehallgatás, azonnali üzenetküldő szolgáltatások) pár másodperccel a gép bekapcsolása után a felhasználó elé tárta. A Linux alapú rendszer teljesen megújult külsőt kap és tudása is gyarapodni látszik.


Az Express Gate második generációja már támogatja az érintőkijelzőket, így a tablet PC-ként is funkcionáló eeePC-k számára sem lehet majd gond a használat. Teljesen megújult a grafikus felhasználói felület, sokkal átgondoltabb, szebb lett a dizájn, illetve már lehetőségünk van testre szabni az egész rendszert. Szintén újdonság, hogy az Express Gate 2.0-ban a WiFi-ről és LAN-ról 3G-re való átállás a felhasználó beavatkozása nélkül is végbe mehet, tehát ha elhagyjuk otthonunkat és ellátogatunk egy közeli tisztásra piknikezni például, akkor a gép magától érzékeli, hogy a WLAN/LAN kapcsolat megszűnt és átvált mobil internetre (ha lehetséges).

Az EG 2.0 a hamarosna megjelenő eeePC 1015pe 1016p és 1018p netbookokon debütál majd. A Palm WebOS-ére enyhén hajazó rendszerről egy rövid videó is rendelkezésünkre áll:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. CarKiller
2010.03.22. 15:52
Biztos van szükség rá, de nem nekem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trub
2010.03.22. 16:32
Kíváncsi vagyok, hogy elérhető lesz-e a régebbi alaplapokhoz. A mostani nagyon rossz, ez az új használhatóbban néz ki. De ha csak az új notebookokban lesz elérhető, az nagy görénység lenne az asustól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti2010
2010.03.22. 16:36
Asztali gépeknél nem sok hasznát látom, nekem is volt az 1 változat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!