iPon Hírek

Érkezik az MSI legjobban tuningolható GeForce GTX 780-asa

Dátum | 2013. 07. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az MSI egy új videokártya piacra dobására készül, amely egy abszolút különleges megoldás lesz. A GeForce GTX 780 Lightning modell az MSI kínálatának legkomolyabban tuningolt, illetve tuningolható GeForce GTX 780-as megoldása lesz, igaz, az egyelőre nem derült ki, hogy esetében pontosan milyen GPU-, illetve memória órajelekre számíthatunk gyárilag.

Az már viszont biztos, hogy az új videokártya redundáns BIOS-t kap, valamint egy olyan szolgáltatást is felvonultat, amelynek keretén belül módosíthatóak lesznek a különböző BIOS szintű korlátok, illetve védelmek is. Ezek alapján úgy tűnik, hogy az MSI GeForce GTX 780 Lightning az első olyan GK110 alapú videokártyák egyike lehet, amelyeknél az Nvidia által megszabott határok fölé lehet emelni a különböző feszültségértékeket annak érdekében, hogy az utolsó megahertzek is kisajtolhatóak legyenek a GPU-ból. Persze az extrém tuning mellé extrém hűtésre is szükség lesz, de ezt a problémát a tuningmesterek majd úgyis megoldják.
Az MSI új videokártyájával kapcsolatban egyelőre elég kevés információ áll rendelkezésre. Jelenleg a termék kinézetével kapcsolatban is csak sötétben tapogatózhatunk, ám az valószínűnek tűnik, hogy a GeForce GTX 780 Lightning az MSI TwinFrozr IV-es hűtőjét kapja. A gyártó egyelőre csak egy videót tett elérhetővé, ami a GeForce GTX 780 Lightning iránt érdeklődést fokozását szolgálja. Az új videokártya az MSI tervei szerint augusztus hetedikén mutatkozhat be a nagyközönség előtt - akkor minden kiderül vele kapcsolatban. A megjelenés tervezett dátuma sem véletlen, hiszen a nap/hónap/év formátum alkalmazása mellett a dátum kis csalással kiadja a "780"-as számot, ahogy az a videó végén is látszik (7/8/2013).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. jozsefm
2013.07.10. 17:43
Mennyi információóóó.
Hu de uborka szezon van..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mataczadri...
2013.07.10. 17:58
A megjelenés tervezett dátuma sem véletlen, hiszen a nap/hónap/év formátum alkalmazása mellett a dátum kis csalással kiadja a "780"-as számot, ahogy az a videó végén is látszik (7/8/2013).

Erre figyelnek, de azért egyszer valamelyik gyártó egyik dobozán,(lehet MSI volt az), DisPaly port volt feltüntetve jó nagy betűkkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. westlake jozse...
2013.07.10. 17:59
Nem csak a GPU-ból lehet az utolsó megahertzeket "kisajtolni", hanem egyéb komponensekből is. Például ugye a memóriákból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!