iPon Hírek

Érkezik az ultravékony IdeaPad U150

Dátum | 2009. 10. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Lenovo egy új ultravékony noteszgépet mutatott be a CEATEC JAPAN 2009-es névre keresztelt rendezvényen. Az új termék a gyártó rendkívül népszerű IdeaPad U notebook sorozatában foglal helyet és az U150-es típusjelzést viseli.


Az ultravékony újdonság mindössze 13,5 mm-es vastagsággal büszkélkedik és nagyon könnyű: a teljes konfiguráció 1,35 Kg-ot nyom a mérlegen. A notebook egy 11,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt tartalmaz, a billentyűzet alatt elhelyezkedő csuklótámaszon pedig érdekes mintázatot találunk, ami különleges megjelenést kölcsönöz a terméknek. A rendszer egyébként olyan extrákat is tartalmaz, mint a HDMI kimenet, az 1,3 Megapixeles beépített webkamera, illetve a többérintéses technológiával is felvértezett touchpad (bár van ami ezekből szerencsére lassan alapfelszereltséggé válik). Amennyiben a rendszer energiaellátásáról egy hatcellás akkumulátor gondoskodik, az üzemidő a 7 órát is elérheti egyetlen töltéssel, ami igen szép eredmény.


A noteszgép belsejében egy 1,3 GHz-es Pentium SU4100-as processzor, 2 GB-nyi rendszermemória, egy 250 GB-os mobil merevlemez, valamint egy GMA X4500-as sorozatú integrált videó vezérlő lesz jelen. A termék a hírek szerint konfigurálható lesz, azaz igény esetén más processzort vagy akár nagyobb merevlemezt is kérhetünk bele. Az operációsrendszer szerepét érdekes módon a jó öreg Windows Vista Home Basic tölti be. Az IdeaPad U150-es modell rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 800 dollár körül fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!