iPon Hírek

Érkezik az ZTE Blade L2

Dátum | 2014. 05. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az első Blade okostelefon sikerét a mai napig egyetlen Blade modell sem tudta megismételni. Most a Blade L2-n a sor, hogy valami maradandót alkosson, de a specifikációját elnézve nem lesz egyszerű feladata.
Az újdonság viszonylag kellemes képességekkel rendelkezik, azonban az egész konstrukcióra árnyékot vet a felhasznált kijelző, ami bizony elég komoly gond, hiszen minden ezen történik egy okostelefon esetében. A Blade L2 megjelenítője annak ellenére, hogy egy alsóbb árszegmenst célzó szerkezetről van szó, hatalmas, 5 hüvelykes lett, ekkora mérethez pedig olcsón nem lehet nagy felbontást is társítani. A felhasznált panel felületén mindössze 854 x 480 képpont feszül (195 PPI), ráadásul valószínűleg TN+Film technológia fog ehhez társulni, így a széles betekintési szögeknek is búcsút lehet inteni. A bekapcsolást követően az Android 4.2.2 köszönti majd az újdonsült tulajdonosokat. A középső Jelly Bean variáns egy kicsit már idejét múlt, remélhetőleg a későbbiekben gondoskodik a ZTE a frissítésről, hiszen az Android 4.4 használata semmilyen akadályba nem ütközik – már ezen a szinten sem. Az operációs rendszer egyébként nagyrészt alap Android, csak kisebb hozzáadott tartalmak bújhatnak meg a háttérben. Az eszköz két kamerával rendelkezik, így a fotózás mellett lehetőséget nyújt videócsevegések folytatására is. Előre egy VGA modul került, a hátlapon viszont már egy 5 megapixeles egység „díszeleg”, ami 720p-s videók rögzítésére lesz képes 30 képkockás sebesség mellett. Rossz fényviszonyok mellett az utóbbi munkáját egy LED villanó fogja segíteni.
A Blade család legfrissebb tagja dupla SIM kezelésére lesz képes, így azok a vevőkörök is érdeklődhetnek utána, akik igénylik a több hálózati kártya támogatását. A készülék mozgásba lendítéséért egy MediaTek MT6582M lapka felel majd, amely 1,3 GHz-es frekvencián munkálkodó Cortex-A7 magok négyesével áll csatasorba, a grafikus feladatokat pedig egy 416 MHz-es Mali-400 MP2 végzi benne. A rendszermemória kapacitása eléri az 1 GB-ot, ez már nagyjából elegendő az Android mellett akár több alkalmazás egyidejű futtatására is. A tárhely azonban meglehetősen szűkös lesz alapból, csak 4 GB-tal kell beérnie a felhasználóknak, amíg nem bővítik a keretet egy tetszőleges méretű (max. 32 GB) microSD memóriakártyával. A kapcsolati képességei között van 3G HSDPA modem, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és természetesen GPS vevő is. Az L2 térfogata 142,5 x 72,2 x 8,95 milliméteres, a tömege pedig 130 gramm. Az energiaellátásért egy mindössze 2000 mAh-s kapacitású akkumulátor felel, mely energiatakarékos belbecs ide vagy oda, valószínűleg elég szerény üzemidőt vonhat maga után. A ZTE Blade L2 kiváltképp Amerika délebbi részein, illetve Európában lesz fellelhető. Első körben Görögországban és Spanyolországban kerül kereskedelmi forgalomba, később pedig Németország, az Egyesült Királyság, Szlovákia, Mexikó, Chile, Kolumbia és Venezuela következik a sorban. Arról egyelőre nem esett szó, hogy idehaza, Magyarországon láthatjuk-e a közeljövőben. Az okostelefon a rajt időpontjában csak fehérben lesz megvásárolható, a végfelhasználói ára pedig egyelőre nem ismert (de 150 dollár alatt lesz jó eséllyel).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Tibike1993
2014.05.10. 20:38
Ez naggggyon kaki. 1. hiba: 5" és 854x480as felbontás, 2. hiba: nem IPS, 3. hiba: egy ekkora készülékházba 2000mAh-ás akksi?? Amit tud, ahoz valszeg elég ez az akksi, de ekkora készülékházba nem ekkora akksit illik tenni. A felső/alsó káva se kicsi, nem is vékony a telefon, és a 40MP-es kamnak se kellett a hely. Nem értem.... 4. hiba (még mindig): 4.2.2-es Android
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kerty
2014.05.11. 00:10
Nekem még most is az első szériás (day 1 ) Blade-em van ^^ szeretem nagyon. Volt pár ismerősömnek is, de hát ők lezúzták azóta 5ször, enyém még bőven egybe van, majd cserélek ha végkimerült szegénykém ez meg elsőre tetszett, mert nekem aztán nem kell ips, de azért a felbontás az tényleg elég bánat ekkora kijelzőhöz. Várok a következő blade-re inkább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jedi
2014.05.11. 09:46
Nekem meg egy Blade Super-em van ( 6000 volt a Telenornál tarifa megtartással ) , de már annak is 720P-s ( 1280x768 ) IPS kijelzője van, és 4,7"-os ! Abba is 2000-res aksi van, és 2-3 napig simán bírja ! Szerintem ha 2014-ben ráaggatja a legendás "Blade" nevet egy ZTE egy telefonjára, e Super specifikációi alá, semmi féleképen nem szabadna menni ! Mert ez egy vicc így !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!