iPon Hírek

Érkeznek a Braswell SoC-ok, a Bay Trailek utódai

Dátum | 2014. 04. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A CNet News értesülései szerint az Intel egy Kínában megrendezett konferencia alkalmával megosztott néhány részletet a Bay Trail SoC egységek utódaival, a Braswell SoC egységekkel kapcsolatban. A szóban forgó újdonságok az Intel állításai szerint jobb teljesítményt kínálnak majd és ezzel együtt energiahatékonyabban is működnek, mint elődeik, amelyek napjainkban a Chromebookokban és az 500 dollárnál olcsóbb windowsos számítógépekben lapulnak. Sajnos a vállalat a Braswell SoC-ok pontos technikai paramétereivel kapcsolatban meglehetősen szűkszavú volt, így az újdonságokról nem sok minden derült ki. Az biztos, hogy a Braswell SoC-ok 14 nm-es gyártástechnológia alkalmazása mellett készülnek majd az Intel üzemeiben. Érdekesség, hogy a vállalat ugyanezt a gyártástechnológiát használja majd a hamarosan megjelenő Broadwell processzoroknál is, amelyek mind a notebookok, mind pedig az asztali számítógépek szegmensében feltűnnek majd az idei év folyamán. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a Chromebookokba és az olcsóbb számítógép konfigurációkba szánt Braswell SoC-ok pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban, de tekintve, hogy a Bay Trailek most kapnak egy frissítést, valószínűleg ősznél hamarabb nem számíthatunk rájuk (már ha egyáltalán idén megjelennek).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tibaimp
2014.04.07. 11:08
14nm, nem semmi. Ettől kisebb csíkszélt nem hiszem, hogy meg tudják csinálni, mondjuk nem is fontos, ha ezen maradnak még évekig, akkor sem nagyon lesz riválisuk, legalábbis gyártástechnológiában.
Itt olvastam évekkel korábban, hogy az IBM 9nm tesztelt, de ott már igen komoly gondok adódtak (még valami olyan is rémlik, hogy nem szilícium hanem szén az alap).
Kíváncsi vagyok hogy, hova fejlődik tovább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csabi02
2014.04.07. 13:03
ez már a 14nm-es Brassói SoKKoló egység
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!