iPon Hírek

Érkeznek a HDMI-s XBOX 360-asok

Dátum | 2007. 08. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Microsoft eddig is jelen volt a piacon HDMI csatlakozóval ellátott konzollal, ez a termék az Xbox 360 Elite verziója, amely árával nem az átlagos vásárlókat célozza meg. Ez a gyakorlat most megváltozott, ugyanis a nagyvállalat csendben megkezdte HDMI csatlakozóval ellátott "prémium" Xbox 360-as konzoljainak forgalmazását a felhasználók nagy örömére. A HDMI csatlakozónak köszönhetően nagyfelbontású videókat nézhetnek a felhasználók egy arra alkalmas LCD televízión.

"Igen, jelen vagyunk a piacon egy HDMI porttal felszerelt XBox 360-as konzollal is, ennek köszönhetően a vásárlók nagyobb kínálatból választhatják ki a számukra legmegfelelőbb terméket. A viszonteladóknak köszönhetően folyamatosan érkeznek a  piacra HDMI-s Xbox 360-as konzolok, hogy a vásárlók által támasztott egyre növekvő igényeket kielégítsék." - mondta a Microsoft a Shacknews-nak adott nyilatkozatában.


Eddig csak az Xbox 360 Elite konzolok büszkélkedhettek HDMI porttal, ám ezek a termékek az átlag vásárlók számára drágák. A Microsoft éppen ezért dobott piacra egy HDMI-vel ellátott Xbox 360-as konzolt, amely 349 dolláros áron érhető el. Erre a lépésre nem csak a HDMI növekvő népszerűsége miatt volt szükség, hanem azért is, hogy a felhasználók számára legyen lehetőség a nagyfelbontású videók LCD televízión való megtekintésére.

A Microsoft Xbox 360.as konzol IBM processzorral rendelkezik, a grafikus processzort az ATI szállítja a készülékhez, míg az I/O vezérlőket és egyéb kulcsfontosságú eszközöket a SiS-től szerzik be. Az Xbox 360-as nem csak játékképességeivel, de széleskörű multimédiás szolgáltatásaival is próbálja meghódítani a piacot. Jelenleg az Xbox 360 ára verziótól függően 279 dollár és 449 dollár között mozog az Amerikai Egyesült Államokban. A nagyvállalat kínál a konzolhoz egy HD-DVD lejátszót is, amely 179 dollárért érhető el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.10. 13:54
A Microsoft eddig is jelen volt a piacon HDMI csatlakozóval ellátott konzollal, ez a termék az Xbox 360 Elite verziója, amely
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!