iPon Hírek

Érkeznek a táblákba szánt Skylake SoC egységek

Dátum | 2015. 02. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel a Skylake lapka köré épülő, kifejezetten táblákba szánt Core M SoC egységeket az idei év második felében dobhatja piacra. Az újdonságokkal könnyű és vékony windowsos táblák készülhetnek, amelyek versenyképesebbek lehetnek az Apple legfrissebb iPad Air táblájával szemben. A szóban forgó SoC egységekről a korábbi pletykák alapján már tudhatjuk, hogy valamikor idén érkeznek, és a napokban az Intel első embere, Brian Krzanich megerősítette az értesülést: a vezető egy konferencia alkalmával bejelentette, hogy a táblákba és konvertibilis noteszgépekbe szánt példányok az idei év második felében debütálhatnak. Az újdonságok segítségével még könnyebb és még vékonyabb táblák készülhetnek. Jelenleg a Core M sorozatú processzorral szerelt táblák közül a legvékonyabbak mindössze 7,2 milliméter vastagok, viszont a rivális iPad Air 2 csak 6,1 milliméter vastag, így van még hova fejlődni. A Skylake SoC egységek e téren mindenképpen előrelépést képviselnek.
A Skylake SoC egységek processzorteljesítmény tekintetében is fejlődni fognak, de az igazi előrelépés a pletykák alapján grafikus fronton történhet. A Skylake SoC egységekkel szerelt konfigurációk a Windows 10 mellett a Google Chrome és Android operációs rendszerét is képesek lesznek futtatni. Más kérdés, hogy jelenleg a Windows 8.1-en kívül más operációs rendszerek iránt nem igazán érdeklődnek az Intel partnerei, így a Skylake alapú megoldások többsége minden bizonnyal Windows 10 operációs rendszert használhat majd. Arról egyelőre sajnos nem szól a fáma, hogy az új SoC egységek pontosan milyen paraméterekkel rendelkeznek – ebben a témakörben remélhetőleg több információ is napvilágot lát majd a júniusban megrendezésre kerülő Computex 2015 alkalmával. Az viszont már tudható, hogy a Skylake alapú rendszerek megkapják az Intel RealSense 3D technológiájának második generációs kiadását, ami új szintre emelheti a gesztusvezérlést és az arcfelismerést. A Skylake alapú központi egységek természetesen a noteszgépek és az asztali számítógépek szegmensét is meghódíthatják, ahogy az a korábbi pletykákból már kiderült.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Riddick77
2015.02.16. 19:06
Az Intel még mindig a gázpedált tolja keményen....

Bár,valahol olvastam,hogy az asztali szegmensben a magasabb órajelekkel lehet gond lesz,mert ezeket inkább alacsony fogyasztású célra tervezték eredetileg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ByrDer
2015.02.16. 20:20
Még szerencse hogy az asztali procik már amúgy sem számítanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Phantomstr... Riddi...
2015.02.16. 21:03
Majd meglátjuk, ha kijönnek az asztalra szánt verziók. Az Iris Pro-t alapul véve az sem katasztrófa, ha a notebookos frekvenciákon maradnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp Riddi...
2015.02.16. 21:15
Amúgy én is olvastam amit írsz, sőt azt is írták, hogy az alaplapgyártók azért lobbiznak, hogy egyből a skylake jöjjön 1151-re brodwell már ne 1150-be. Érdekes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster Phant...
2015.02.16. 23:00
Az Iris Pro a 128MB -s L4 -l már oda fog csapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Crytek01
2015.02.17. 09:46
Kíváncsi leszek a PC-be szánt egységek milyenek lesznek. Mindenki az igp-től van elszédülve. De szerintem amd verés most is mint mindig elmarad.Bár ha ilyen rohamtempóban fejlődik az intel igp-je előbb utóbb befogja az amd-t aki nagyon eltunyult igp téren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Whysper
2015.02.17. 13:48
Én azt nem értem már csak ,hog ymért nem úőgy működik ez már ,hogy van egy alaplap amibe lenen egy CPU meg egy GPU foglaalt aztán abab vehetnél maganak megfelelő cpu-t gput rá neked megfelelő hűtéseket és adott egységhez megeflelő mennyiségű memóriát külön cpu-nakemg külön a gpu-nak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Phantomstr... Cryte...
2015.02.17. 17:11
Az Iris Pro már simán be bírta fogni a csúcs Trinity-t, a gyengeségei javarészt szoftveresek. Még régebben volt itt egy cikk, ami a Skylake legerősebb IGP-jébe 80%-kal több számolóegységet írt az előbbihez képest. Az már minden lesz, csak gyenge nem. CPU téren meg nem hiszem, hogy megerőltetnék magukat. A megjelenési dátumok alapján valószínűleg ez sem tesz hozzá a Haswellhez 15%-nál többet. Konkurencia nincs, szóval nem nagyon kell kaparniuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. luggeriano
2015.02.17. 17:40
És a SKYNET fog futni ezeken?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ByrDer
2015.02.17. 19:32
Az én jóslatom / kívánságom: 4W fogyasztás 2Ghz alap, 3 Ghz turbó + legalább egy Nvidia 840M szintű grafika.
Remélem 2015 végére már a zsebemben hordom az "asztali" gépem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!