iPon Hírek

Érkeznek az 1 TB-os Samsung HDD-k

Dátum | 2007. 11. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Samsung még az idei év júniusában jelentette be először 1 TB-os tárolókapacitással büszkélkedő merevlemezeit, ám a vállalat F1 1 TB merevlemezei egészen idáig nem voltak elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A Samsung tegnap megkezdte az újdonságok szállítását.A Samsung F1-es merevlemeze használja a legnagyobb adatsűrűséggel rendelkező merevlemez tányérokat: az egység 3 db tányérral bír, így az újdonság tányéronként 334 GB-os tárolókapacitással áll a felhasználók rendelkezésére. A merevlemez tányérjai 7200-a percenkénti fordulatszámon üzemelnek, a meghajtók a PMR (Perpendicular Magnetic Recording), azaz a merőleges mágneses rögzítés elvén működnek. A 3,5 hüvelykes formátummal rendelkező merevlemezek SATA II-es csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, az egységek 32 MB gyorsítótárat tartalmaznak. A Samsung F1-es adattárolóinak fogyasztása alaphelyzetben 6,7 W, ez az érték adatkeresés közben egészen 7,2 W-ig kúszik fel.

Az Samsung SpinPoint F1 1 TB-os merevlemezek rövid időn belül elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is, a termékek ajánlott fogyasztói ára 399 dollár, ami átszámítva 70-75.000 forintos tételt jelent.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.29. 19:57
vissza a hírhez

A Samsung még az idei év júniusában jelentette be először 1 TB-os tárolókapacitással büszkélkedő merevlemezeit, ám a vállalat F1 1 TB merevlemezei egészen idáig nem voltak ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!