iPon Hírek

Érkeznek az Broadwell alapú Gigabyte BRIX PC-k

Dátum | 2015. 03. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte frissítette népszerű kompakt asztali számítógépeinek kínálatát, így rövidesen az üzletek polcain is találkozhatunk a Broadwell alapú BRIX konfigurációkkal. Az új generációs termékek többféle adattároló-opcióval, illetve többféle processzorral is elérhetőek lesznek, felépítés tekintetében pedig ezúttal is kétféle kivitelben érkeznek: az egyik kompakt lesz, a másik pedig dupla magasságú. Előbbi csak mSATA alapú adattárolókat fogad, utóbbi azonban az mSATA mellett egy 2,5 hüvelykes SATA meghajtót is el tud szállásolni, hála az extra belső térnek.
A 33,9 milliméter magas változat
A kompakt és a magas példányok egyaránt elérhetőek lesznek Core i3-5010U és Core i5-5200U típusú Broadwell SoC egységgel, de a csúcskategóriás példány, amely Core i7-5500U SoC egységet alkalmaz, már csak kompakt kiszerelésben kerül az üzletek polcaira. Emiatt a csúcsmodell csak mSATA típusú adattárolót rejthet, 2,5 hüvelykes meghajtót nem, cserébe extraként kínál NFC támogatást, ami viszont hiánycikk a Core i3-as és Core i5-ös példányoknál.
A rendszermemória DDR3L So-DIMM memóriamodulok formájában érkezhet: a memóriamodulok két darab So-DIMM memóriafoglalatban foglalhatnak helyet. Mivel barebone, azaz félkész megoldásokról van szó, így az adattárolót és a rendszermemóriát a felhasználónak kell beszereznie, illetve beszerelnie. És a Windows 7 vagy Windows 8.1-es operációs rendszert is külön kell megvásárolni, de ez aligha meglepő.
A 46,8 milliméter magas változat
Mindegyik új BRIX PC Intel HD Graphics 5500-as videó vezérlővel érkezik, amelyhez HDMI vagy Mini-DisplayPort videó kimeneten keresztül csatlakozhatnak a megjelenítők. Az alapfelszereltség részét képezi még az Intel gyártmányú 802.11ac WiFi kártya is, amely Bluetooth 4.0-s vezérlővel kiegészítve érkezik – ez egy mPcie (NGFF 2230) slotot foglal el.
A VESA támogatás jóvoltából akár monitor hátuljára is felszerelhető BRIX PC-k minden esetben négy darab USB 3.0-s porttal rendelkeznek, HD audió vezérlőként pedig egy Realtek ALC283-as példányt alkalmaznak. A sorból természetesen a Gigabites Ethernet port sem hiányzik, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül.
A Gigabyte bejelentéséből sajnos nem derül ki, hogy a frissített, Broadwell alapokon nyugvó apró asztali számítógépek pontosan mikor kerülnek az üzletek polcaira, így az is rejtély, pontosan mennyibe kerülnek majd az egyes példányok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bunevo
2015.03.25. 12:13
"... nem derül ki, hogy ... mikor kerülnek az üzletek polcaira, így az is rejtély, pontosan mennyibe kerülnek majd az egyes példányok"
Már hetek óta lehet őket kapni még itt a iPon-on is, pl.:
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_brix_gb_bxi7h_5500/946003
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!