iPon Hírek

Erősen hibás a Watch Dogs 2 többjátékos része

Dátum | 2016. 11. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Habár hivatalosan csak holnap jelenik meg a játék, ahogy az lenni szokott, számos kereskedő korábban kezdte el árulni a Watch Dogs 2-t. Így derülhetett fény egy olyan problémára, amivel kapcsolatban a Ubisoft egyáltalán nem kommunikált: a Watch Dogs 2 online részének jelentős része gyakorlatilag nem működik. Egészen konkrétan két dologról van szó. Az egyik a kooperatív játékmódot érinti: ez csak akkor működik, ha közvetlenül hívjuk be egy barátunkat, ha viszont már véletlenszerű partnerekkel akarnánk játszani, akkor a Ubisoft szerverei egy ideig keresgélnek, majd visszajön egy hibaüzenet, hogy nem sikerült játékosokat találni. Az egymás világába belépés (vagyis az invasion) pedig egyáltalán nem elérhető. Utóbbival kapcsolatban a Ubisoft az újságíróknak küldött is egy értesítést, melyben leírják, hogy a multiplayerben számos hiba található, aminek következtében a framerate durván leesik és instabillá válik a játék, akár ki is fagyhat. Éppen ezért a fejlesztők ezt inkább kikapcsolták, ám "szinte biztosak abban, hogy a megjelenés napjára találnak valami megoldást". Ez azért érdekes, mert a Watch Dogs 2-ről már a mai naptól lehet kritikákat közölni. Az első cikkek meg is jelentek, és ezek értékelése alapján jelenleg a játék 85%-on áll az OpenCriticen. Valójában tehát arról van szó, hogy ezek a tesztek úgy készültek el, hogy az újságírók nem is tudták kipróbálni a játék egy elég fontos részét - mert a felvezető kampányban ugyebár a Ubisoft azt ígérte, hogy ezúttal sokkal fontosabb és kidolgozottabb lesz a multiplayer, mint az első részben. Remélhetőleg a holnapi rajtra minden megoldódik. Sci-fi játék lepleződött le a Watch Dogs 2-ben De, hogy valami vidámabbal is szolgálhassunk: úgy tűnik, hogy a Watch Dogs 2-ben leleplezhetjük a Ubisoft egyik készülő sci-fi címét. A játék világában ugyanis megtalálható a Ubisoft San Francisco épülete, és egy küldetést is kapunk, melyben fel kell törnünk a cég szervereit, és meg kell szereznünk egy titkos E3-as előzetest. Ezt az előzetest aztán meg is tekinthetjük (lejjebb látható), és egyértelművé teszi, hogy a Ubisoft egy sci-fi játékon dolgozik. Persze, könnyen lehet, hogy ez csak egy jó poén, azonban a NeoGAF-on a Ubisoft egykori munkatársa azt állítja, hogy valós dologról van szó. Szerinte a sci-fi játékot körülbelül két éve kezdték el fejleszteni, amikor még ő is a cégnél volt, de ennél többet nem tud elmondani, mert az ilyen jellegű új projektekkel kapcsolatban hatalmas a titkolózás még a Ubisoft stúdiói között is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Kerub88
2016.11.14. 15:40
Végre egy cikk ami az OpenCritic-re hivatkozik a Meta helyett. Remélem ez már tendencia lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noPublicFG
2016.11.14. 15:55
Szerintem ez (akár hiba, akár nem,) egy követendő példa lenne. Amíg nincs itt a hivatalos kiadás dátuma, addig ne lehessen játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.11.14. 15:57
Jó, hogy említetted, mert elfelejtettem belinkelni, de most bepótoltam

Egyébként igen, az OpenCritic fasza, én az indulása napján leváltottam erre a Metát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.11.14. 22:12
Nekem is valami hasonló jutott eszembe, lehet, hogy nem véletlen, hogy még nem megy minden.
Bár a mai világban nem ez a tendencia, de mi van, ha tényleg direkt nem aktiválnak szerver oldali funkciókat a megjelenésig?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Flegeton
2016.11.15. 06:15
Az R6-nak is erősen hibás a többjátékos része. Ubi szerver még most is le-le dob, nem talál mecset, magas ping stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tuttu
2016.11.15. 13:07
Hahaha :D ubi játékot SOHA nem veszek, de úgy látom ez így is marad. Nagy bughalmaz az összes. Más játékok is, de az ubi (szerintem) élen jár ezen a téren...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CannaBEAST Tuttu
2016.11.15. 21:08
Ebből látszik, hogy nem csak nem vettél, de ki sem próbáltál semmit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!