iPon Hírek

Erősen korlátolt, de olcsó SanDisk zenecsomag

Dátum | 2009. 08. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes, bár kissé talán túlságosan is kötött új zenelejátszóval állt elő a Sandisk, slotRadio néven. $99,99-ba kerül, és jár hozzá egy 1.000 "listavezető" számmal feltöltött micro SD-kártya is.

Az ár-érték aránnyal még nem is lenne baj, elvégre számonként 10 cent sehogyan se nevezhető rossz ajánlatnak (és ha így számolunk, akkor maga a lejátszó még ingyenes is). Ez azonban így nyilván túl szép lenne ahhoz, hogy minden korlátozás nélkül működjön.


Korlátozások tehát vannak, méghozzá nem is kevés: hogy a zenét semmi máson nem lehet lejátszani, az önmagában nem is igazán meglepő. Alapvetően még az sem, hogy másolni sem lehet őket (valamint a lejátszási lista-fájlokat sem, és meg sem lehet nézni őket).

Az azonban már inkább különös, hogy csak az előre beállított listák sorrendjében lehet meghallgatni őket, és hogy bár előre lehet ugrani a következő számhoz, de vissza az előzőhöz már nem. Ez utóbbi tényezőt az se nagyon enyhíti, hogy az egyes kártyák tartalmát hét különböző lejátszási listára osztották fel, mert még így is 142 számot kell előreugrani ahhoz, hogy újra meghallgathassa az ember az egyiket.

És hogy pontosan milyen zenék is állnak rendelkezésre? Jelenleg összesen hét kártya kapható, amelyek a következő stílusok nagyjait tömörítik: rock, country, R&B/hip-hop, slágerek, '80-as és '90-es évek, slotRadio mix (ami nagyjából az összes előbb felsoroltból tartalmaz valamennyit) és daily mix (ami különböző tevékenységekhez háttérzenének összeállított lejátszási listákat tartalmaz).

Maga a lejátszó kb. 5x5 centis, 1,5 hüvelykes OLED képernyővel, beépített FM rádióval rendelkezik. Van hozzá természetesen töltő, fülhallgatók és USB-kábel is. Takaros kis darab, kérdés csak az, hogy mennyire lesz népszerű (még az olcsósága ellenére is) ilyen korlátozások mellett.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Azrael
2009.08.19. 15:06
VISSZA A HIRHEZ

Majd ha megjelennek a módszerek a feltörésére akkor lehet népszerűbb lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.08.19. 15:34
jah feltörik, és vagy csinálnak hozzá jó kis programot pakolgatáshoz akkor megveszem és rárako az ÉN kedvenc hip-hopomat rapemet nemfogok féldollárt hallgatni meg a többi kőfeka ját
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nacsat
2009.08.20. 21:36
hát 20 ezerért , azért már nem rossz mp4-et is lehet kapni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!