iPon Hírek

Értékes funkciók teszik vonzóbbá az Nvidia Shield-jét

Dátum | 2013. 10. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia nemrégiben adott ki egy új GeForce drivert, amely immár hivatalosan is támogatja a Shield játékkonzolhoz tartozó GameStream módot, amellyel megfelelő - Kepler GPU-val ellátott - GeForce videokártya segítségével játékokat streamelhetünk a termékre. Ez a funkció a legújabb Shield frissítés jóvoltából már a kézikonzolon is tökéletesen üzemel - igaz, a tesztek szerint béta állapotban sem volt baj vele -, így WiFi-n keresztül mostantól több, mint 42 féle játék továbbítható PC-ről Shieldre. A támogatott játékok száma idővel bővülni fog, így a kezdeti 42-ről 50 fölé növekszik ez a szám. A korai tesztek szerint a hivatalosan nem támogatott játékok esetében is van esély a zökkenőmentes streamelésre és játékra. Fontos, hogy a GameStream szolgáltatás egyelőre csak 720p-s felbontásban működik, de az Nvidia szakemberei már dolgoznak az 1080p-s támogatáson is (de ennek akkor lesz értelme, ha TV-re kötjük a konzolt). A GameStream funkció használatához a Kepler alapú videokártyával felvértezett PC esetében szükség lesz a legfrissebb Nvidia GeForce driver részeként érkező GeForce Experience alkalmazás 1.7-es kiadására is. Az immár 4.3-as Android mobil operációs rendszert futtató Nvidia Shield emellett a korábban említett Console Mode-ot is megkapta. Ennek az alkalmazásakor a Shield egyszerű asztali játékkonzolként működik, azaz HDMI kábelen keresztül HD televízióhoz csatlakozik, az adott játék irányításához pedig vezeték nélküli kontrollert alkalmaz. A vezeték nélküli játékvezérlők közül több is kompatibilis ezzel a móddal, de van közöttük olyan is, amelyhez hivatalos támogatás is jár: ez nem más, mint a Nyko PayPad Pro. Konzol módban persze nem csak játékra, hanem androidos alkalmazások futtatására és különböző tartalmak lejátszására is van mód, sőt, akár még weboldalakat is meg lehet tekinteni, méghozzá akár 1080p-s felbontás mellett is.

A következő új funkció a Gamepad Mapper nevet kapta, és hatalmas jelentőséggel bír. Az új funkció jóvoltából azokkal az androidos játékokkal is zökkenőmentesen lehet játszani, amelyekhez alapból nem jár Shield támogatás. A Gamepad Mapper segítségével ezeket a játékokat is működésre lehet bírni, méghozzá egyedi profilokkal, amelyek automatikusan települnek a felhőből. Ha az adott játékhoz éppen nincs letölthető profil, akkor saját kezűleg is létre lehet hozni egyet, ami aztán egyszerűen meg is osztható a többi játékossal. Az egyéni profilok létrehozása és a különböző játékirányítási-parancsok kontrollergombokhoz való hozzárendelése egyszerűen, zökkenőmentesen történik. További jó hír, hogy az Android 4.3-as frissítéssel karöltve egy másik rendkívül hasznos újítás is érkezett, amelynek köszönhetően a játékokhoz tartozó APK és OBB fájlok könnyedén átmozgathatóak külső tárhelyre, azaz microSD memóriakártyára. Ezzel együtt a Home gomb funkcionalitása is megváltozott: dupla lenyomásra előtűnnek a legfrissebb alkalmazások, a Home gomb nyomva tartása mellett pedig elindul a Google Now. A frissítés letöltéséhez és telepítéséhez a Shield "Settings/Beállítások" részlegének "System Updates / Rendszerfrissítések" menüjébe kell ellátogatni, természetesen aktív, működő internetkapcsolat mellett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. nyerek01
2013.10.29. 17:53
Nincs ilyen kézi konzolom, de egyre értelmesebbnek tűnik nekem a koncepció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. sensorprim...
2013.10.29. 19:01
lehet hogy rosszul értek valamit de:
pc-ről wifivel steameli a kézi konzolra, amit tv/monitor-ra köt WTF
minek a konzol akkor?
vesz egy gamepadot és játszik a pc-jével
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Taranisz
2013.10.29. 20:06
Belterjes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. garada
2013.10.29. 20:32
Egyre jobb ez a koncepció
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. drift3r91
2013.10.29. 20:32
Ennek van értelme, kiszámoltatod a grafikát az asztali PC-vel amit átstreamelsz erre a szutyokra,melyet rákötöttél egy TV-re és külön gamepaddal tolod a játékot. Haszontalan kütyü és értelmetlen, csatlakozom a előttem szólóhoz, PC+gamepad ha ennyire joystickozni kell.Másba kéne pénzt ölni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. madcaptain
2013.10.29. 23:00
Tul bonyolult, maceras, korulmenyes. Addig erdekes az android mig az emberek zsebeben levo telefonon ott van barmikor ingyen.
Konzolban a bekapcs play minden szarakodas nelkul a nyero.
Ertem en, hogy eroltetik mert a PC-s piac visszaeseset ellensulyozni kell, de ez nem jo irany.
1 helyen van ertelme a jatek streamelesnek, netrol az okos TV-re mindenfele koztes kutyu nelkul fillerekert, hogy meg se kelljen venned a jatekot/PC-t/konzolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mcava
2013.10.29. 23:51
Valaki nem tudja esetleg,hogy mikor fog megjelenni Magyarországon!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kirrr
2013.10.30. 00:04
Ehelyett az nvidia vízió helyett miért nem lehet használni egy hdmi kábelt a tévéhez és kész?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2013.10.30. 01:23
Mert a HDMI kábel kompatibilis az AMD kártyákkal is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SonicTheHU...
2013.10.30. 14:22
Tökfej technológia a nappali feltöltéséhez, hadd porosodjon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!