iPon Hírek

eSata pendrive a Walton Chaintech-től

Dátum | 2009. 06. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Walton Chaintech bejelentette legfrissebb eSata porttal ellátott hordozható SSD meghajtóját, amely tulajdonképpen egy nagyobbacska pendrive-nak minősül. Az új terméken már jelen van a nemrégiben bemutatott eSata+USB kombó port, amelynek segítségével a szerkezet egyetlen portról veszi fel az áramot a működéshez, illetve továbbítja és fogadja az adatokat.

A terméket ennek ellenére a régi, megszokott módon is lehet használni: a hagyományos eSATA porttal ellátott rendszerek esetében a működéshez szükséges áram az USB 2.0-s portból nyerhető, így egy külön USB kábelt is kell alkalmazni eSATA fájlátvitel esetén. Az egység természetesen tisztán USB 2.0-s módban is használható, ám a sebesség ekkor jelentősen alacsonyabb.


A 32 GB-os és 64 GB-os változatokban forgalomba kerülő Apogee Pronto eSATA Drive névre keresztelt megoldás eSATA módban 90 MB/s-os olvasási és 45 MB/s-os írási sebességgel dolgozik. Az USB 2.0-s olvasási sebesség 32 MB/s, míg az írási sebesség 23 MB/s körül alakul. A kis meghajtó egyébként 79,5 x 29,9 x 10,3 mm-es méretekkel bír és Windows 98/2000/ME/XP/Vista, valamint Mac OS 9.0-s és újabb, plusz Linux 2.4.x és újabb operációsrendszerekkel is kompatibilis.

A termék hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!