iPon Hírek

eSata->USB átalakító adapter a Brandótól

Dátum | 2007. 10. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az eSata meghajtókhoz már léteznek olyan átalakítók, amelyek segítségével a merevlemezt egyszerűen USB porton keresztül is használhatjuk, ha esetleg alaplapunk nem lenne felszerelve eSata porttal. A Brando most egy új eSata->USB átalakító eszközt dobott piacra, amely talán az eddigi legolcsóbb ilyen megoldás a maga 15 dollár körüli árával.
Ehhez a 15 dolláros árhoz azonban még hozzá kell adnunk 10 dollárt, ha nincs olyan tápegységünk, amelynek segítségével üzemeltethetjük a kiszemelt merevlemezt, de még így is olcsóbban kijövünk, mint  a piacon található többi eszközzel. Példának okáért vegyünk egy 1 TB-os Hitachi Deskstar merevlemezt, amely 300 dollár körüli áron kapható, majd adjuk hozzá a fent említett 25 dolláros tételt, így 325 dollárból van egy 1 TB-os külső tárolónk, ami pont 25 dollárral olcsóbb, mint a Western Digital My Book egysége, amely 350 dollárért kapható, persze szebb kivitellel rendelkezik, de cserébe lassabb is, mint a fent említett megoldás.


A Brando átalakítója már kapható kereskedelmi forgalomban, arról azonban nincsenek információk, hogy hazánkban várhatóan mikor válik elérhetővé az eszköz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.27. 07:19
vissza a hírhez

Az eSata meghajtókhoz már léteznek olyan átalakítók, amelyek segítségével a merevlemezt egyszerűen USB porton keresztül is használhatjuk, ha esetleg alaplapunk nem lenne felszerelve eSata ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.10.28. 21:52
Szerintem nem, ha nincs ezer dolog USBre lógatva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!