iPon Hírek

Essential G2: pici projektor, 73,5 hüvelykes kép

Dátum | 2009. 07. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A BeamBox mérnökei nagyjából négy hónappal ezelőtt mutatták be Evolution R1 névre keresztelt piko projektorukat, amely kis méretéhez és súlyához képest meglepően ütőképes megoldásnak tűnt. Azóta a mérnökök elkészültek egy friss termékkel, amely az Essential G2-es típusjelzést viseli és a korábbi megoldáshoz hasonlóan pici, de szolgáltatásait tekintve ez a modell is különlegesnek mondható.

BeamBox Essential G2.
Az Essential G2-es projektor súlya mindössze 75 gramm, a termék méreteivel kapcsolatban azonban nem osztott meg részleteket a gyártó. Az újdonság 20 lumenes fényerővel dolgozik 640 x 480 pixeles natív felbontás mellett, a kontrasztarány 100:1 értéket képvisel. Az információk szerint a projektor 30 cm-es távolságból 5 hüvelykes, míg 3 méterről 73,5 hüvelykes képátlójú kép kivetítésére képes, ami egy ilyen pici, kompakt szerkezettől egyáltalán nem rossz eredmény. A kivetített kép egyébként 4:3-as képaránnyal bír.

A projektor 1 GB-nyi beépítet tárhellyel is el van látva, így az USB 2.0-s portnak köszönhetően gyakorlatilag hordozható adattárolóként is használható, ám a beépített akkumulátor ezúttal nem szerepel a kínálatban. A kényelmesebb használat érdekében a termékhez a gyártó egy távirányítót is mellékel. A projektor az alján lévő furatnak köszönhetően akár állványra is könnyedén felszerelhető. A Windows XP/2000/Vista operációsrendszerekkel kompatibilis újdonság már előrendelhető, a termék ajánlott végfelhasználói ára 250 dollár. A BeamBox tervei szerint az újdonság szállítása július 29-től kezdve indulhat meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Bxkleg
2009.07.21. 14:57
VISSZA A HIRHEZ

A 20 lumen nem elírás? Ha az csak annyi akkor a képből kb. semmit nem lehet majd látni, még elsötétített szobában is NAGYON halovány lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tirexi
2009.07.21. 17:01
Nem elírás, utánna nézztem neten minden oldalon 20 lumen-t írnak.

Am hány lumen-es az ami már optimális fényerőt ad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Bxkleg
2009.07.21. 20:43
Tirexi:
Hogy hány lumenes az ideális? Az attól is függ mire és főleg hogy HOL milyen körülmények között használod. Nekem itthon van egy optoma (themescene) HD ready projektrom, az olyan 1000 -1200lumen környékén tud ( 50-60szor erősebb mint ez), de ez is egy otthoni kivetítő ergo csak lesötétített szobában van jó képe. Irodában szokott fontos lenni hogy akár napfénynél is jól látható képe kegyen ott több ezer lumenes fényerejű projektorokat szoktak használni.(egyébként azok bazi nagyok szoktak lenni,tuti nem 75 grammosak, inkább 7500)
Ezért is írtam hogy ez a 20 lumen valami elírás mert ez szinte semmi, nem tudom hogy ezt hol lehetne így használni. nem tudom talán nagyon kis felületre(néhány cm) vetítve közelről rendes képet ad, de akkor meg minek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tirexi
2009.07.21. 21:30
Árban mennyit kóstál egy olyan mint a tiéd?
Érdemes befektetni rá?
Játékhoz is lehet használni?
Válaszideje olyan mint egy monitornak vagy jobb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Bxkleg
2009.07.21. 22:14
Nem tom, pléjsztésönt szoktam rákötni játszani Pcről -dvdről- pendriveről csak filmeket nézek főleg, időnként netezek.
Az én típusomat már nem nagyon lehet kapni , de picit felette lévő kategória van még. De rengeteg márka van rengeteg típus, több technológiával, nagyon széles árkategóriákkal.
1280x720 felbontás alatt 80-200 ft ba kerül egy projektor van mindenféle,HD ready projektort már kapni 200 alatt is, de azért ennél ált picit többe kerülnek.
A Full HD s példányok viszont még most is drágák, bár van 1-2 viszonylag megfizethető áron ( már akinek mondjuk megfizethető ez olyan 350 ezer+ jelent , de a jobbak bőven fél milla felett vannak sőt inkább 7 számjegy).
Ha sok filmet nézel , van elég helyed (azért egy 3 méteres vetített szélesvásznú képhez kell már hogy legyen fal+el kell tudni rakni a projektrort is ugye a vetítési távolság a kép helye stb ettől függnek) ezenkívül figyelembe kell venni azt hogy valahogy hangot is elő kell csalni azért 3 méter körüli képátló egy szobában már majdnem olyan mintha moziban ülne az ember.
NO meg persze pénz is kell , nekem az egész olyan 400ezerbe került 2 éve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.07.21. 23:54
Hangcucc azért nem kell olyan durva, az enyém 35k volt, egy normál hifivel egyenlő a teljesítménye és így is ha full hangerőn van az egész házban lehet hallani, adott helységben már túl hangos is, még a szomszédos helységben (6-8 méter) bőven lehet hallani (ott már azért meg lehet maradni), a hangfal 103db hangerőt képes magából kipréselni. Persze nem árt egy jó hangkártya se azért ami már 10k körül kapható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!