iPon Hírek

Ethernet porton keresztül táplálható monitor az I-O Datától

Dátum | 2013. 11. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az I-O DATA egy meglehetősen érdekes üzleti monitort mutatott be, ami az AD221PEB típusjelzést viseli. A monitor különlegessége abban rejlik, hogy klasszikus értelemben véve nem külső, sőt még csak nem is belső tápegységgel érkezik: a működéséhez szükséges áramot Ethernet porton keresztül szerzi be, hála az UPoE (Universal Power-over-Ethernet) támogatásnak.

Így kell elképzelni az UPoE szabvány alkalmazását
Az UPoE szabvány a kényelmessége miatt egyre inkább terjedőben van az üzleti felhasználók körében, hiszen hála a technológiának, egyetlen nagyobb AC-DC tápegységgel akár több konfigurációt is ki lehet szolgálni, így az energiafelhasználás összességében hatékonyabb, mint ha minden PC és monitor saját tápegységet kapna. Az egyetlen nagy tápegység jó hatásfokkal dolgozhat, az általa előállított egyenfeszültséget pedig Ethernet kábelen keresztül adják fel a különböző helységekben lévő monitoroknak és számítógépeknek, illetve vékonyklienseknek. Mivel a modern üzleti monitorok fogyasztása – a kifejezetten nagy képátlójú modellekét leszámítva – bőven 60 watt alatt van, az üzleti asztali számítógépek fogyasztása pedig 100 watt alá esik, így az UPoE technológiát egyre szélesebb körben alkalmazzák az asztali számítógépek és a megjelenítők táplálására.

Erre a trendre reagált legfrissebb termékével az I-O DATA is. Az új monitor az UPoE támogatást leszámítva nem egy nagy durranás, ugyanis 21,5 colos képátlójú TN+Film panelt alkalmaz, amely 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szögeket kínál. A monitor 5 ezredmásodperces válaszidő, 250 cd/m2-es fényerősség és 1000:1 valós kontrasztarány mellett üzemel.

A friss monitor 507 milliméter széles, 178 milliméter mély és 390 milliméter magas, állványa pedig egy költséghatékony darab, ami csak a kijelző döntésére ad módot. A 3,5 kilogrammos monitor videó bemenetei között egy DVI és egy D-Sub csatlakozó sorakozik. A termék két darab 1 wattos beépített hangszórót is felvonultat, amelyekhez 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozó is jár. Az egyszerű dizájnnal érkező újdonság december elején válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, méghozzá elsőként Japánban, ahol 47 800 japán jent kérnek majd el érte, azaz abszolút nem lesz olcsó. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új monitor egyéb országokban pontosan mikor, milyen ajánlott végfelhasználói áron jelenhet meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. ahab
2013.11.27. 15:27
Érdekes koncepcíó, jó lenne tudni hogy a videojelet is ugyanazon az ethernet porton kapja-e a monitor mint a betápot. A POe kameráknál ez már tökéletesen müködik és egyre elterjedtebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!