iPon Hírek

EU: Egységes mobiltöltő-szabványt!

Dátum | 2009. 02. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Európai Bizottság meglátása szerint az egyedi kialakítású töltők nem csupán a hétköznapok idegesítő problémaforrásai, de egyben környezetszennyezőek is, mivel ha egy telefon megy a levesbe, gyakran a töltője is mehet vele. Éppen ezért, egységes mobiltöltő-szabványt kívánnak kialakítani, a gyártók pedig - némileg meglepő módon - ezt nagyon is helyeslik.


A Bizottság tehát leginkább az e-hulladékok mennyiségét kívánja csökkenteni, és ez nagyon is dícséretes, lásd eggyel feljebb. Az pedig, hogy ezt a gyártók is üdvözlik, és készek együttműködni, még egy külön kellemes meglepetés: a GSM Szövetség bejelentése szerint ugyanis 17 gyártó, köztük olyan nagy nevekkel, mint a Nokia, a Motorola és a Samsung, már fel is sorakoztak a tervezet mögé, támogatva a Micro-USB-t, mint szabványt.

Persze azért őket sem kizárólag az önzetlen segítőkészség motiválja, lévén a Samsung és a Motorola például helyenként már eddig is használt Micro USB-t, így számukra ez nem jelent különösebb problémát. Igazi kihívást leginkább az egyéni megoldásaikhoz olyan körömszakadtáig ragaszkodó cégek jelenthetnek majd, mint az Apple. Bár persze ha a szabvány törvényi előírássá válik, úgy vélhetőleg nekik se igen lesz majd választásuk.

Úgy legyen. Érdeklődve várjuk az ügy további fejleményeit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Phantomstr...
2009.02.18. 20:45
A nokia is használ töltésre micro USB-t... egyes modelleknél (5320, 5610)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. iker222
2009.02.18. 21:11
nekem a Motorola Q9-en is microUSB van... jobb lett volna a miniUSB bár kicsit könnyeben mozog a csatlakozója
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fecaa
2009.02.18. 21:36
Végre,jó hogy rájöttek,mennyivel kényelmesebb a fogyasztónak,ha nem kell minden mobilhoz a családban külön töltő.

Bár sztem inkább az van,h. ez egy védjegy volt amíg lehetett,tehát a mobilt kibocsátó cégen belül vedd meg a hozzá való töltőt is,nehogy más céget tömj a pénzeddel!!!!-CSAKIS a sajátot,azt,aki eladta a mobilt-most meg rájuk "parancsolt" az E.Bizottság,és azért mégis ő az erősebb.
Lehet,h. az ok "csak" a körny.véd.,de minden esetre nagyon jó ötlet.

Ismerős?: koleszban,nyaraláson..stb.:
-Van XY töltője vkinek?
-Nincs,bocsi....
Na ennek végre vége.

-Nálad van a mobil töltőd?Elkérhetném?
-Persze.
-Köszi -> és meg van oldva.

A hülye különc Apple meg megérdemli,nem ám itt nyerészkedni minden vackon,már az ITunes is röhej,h. csak az ő playerén mennek a letöltött zenék.Akkor inkább nem kell.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!