iPon Hírek

EU kontra Apple - a tét: akkucsere

Dátum | 2008. 10. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Leszámolhat az iPod-ok integrált akkuival egy új Uniós szabályozás-tervezet, az "Új Akkumulátor Direktíva", amely előírja, hogy valamennyi elektronikus eszköz akkumulátorainak "szabadon eltávolíthatónak" kell lenniük.

Így tehát, ha a direktívát ratifikálják, és az Apple-el sem tesznek kivételt, úgy az kénytelen lesz vagy az európai piacra szánt iPod-jait áttervezni, vagy pedig - miután általában nem szokásuk "regionális" termékeket fejlesztgetni - a teljes iPod-vonalukat megújítani a leendő szabályozás elvárásainak megfelelően.

A direktívát alapvetően annak érdekében dolgozták ki, hogy a fogyasztók minél könnyebben eljuttathassák az akkumulátorokat a megfelelő gyűjtőkbe ahelyett, hogy egyszerűen csak a szemétbe dobnák azokat, ahonnan később szeméttelepekre kerülve kiszivároghatnának belőlük a mérgező anyagok.

Mivel azonban az Apple már most is ingyen visszaveszi és újrahasznosítja a kidobásra ítélt iPodokat és iPhoneokat, valamint külső szemétkezelési programokat is támogat, így még akár lehet is esélye rá, hogy megalkudhasson az európai törvényhozókkal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.08. 16:08
nézd + a dohányosokat. 1m-re van tőle a kuka és nem képes arra, h ott nyomja el. 1 csikk ugyan nem nagy szemét de amikor 300 van 1m2-en a földön, akkor az értelmesebb emberek elgondolkodnak a szemét-kérdésről...az a baj, h csak ők...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!