iPon Hírek

EU: Korlátlan netet mindenkinek!

Dátum | 2009. 03. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Hivatalos adattá tette a nyilvánvalót egy, az európai internetezők körében végzett felmérés: a kérdezettek elsöprő többsége, 90%-a korlátlan internet-hozzáférést akar. A felmérést közösen rendelte meg és fizette ki a Google, a Yahoo és a Skype.

A Synovate piackutató cég összesen 944 internetezőt kérdezett meg Franciaországból, Németországból és az Egyesült Királyságból, az eredemények pedig arról tanúskodnak, hogy a szabadság minden pénzt megér. A megkérdezettek kb. 10%-a ugyanis (Németországban 15%) hajlandó lenne akár még többet is fizetni egy teljesen korlátlan nethozzáférésért (tehát ami semmilyen oldalt és szolgáltatást nem blokkol, és nem szabályozza mesterségesen az adatforgalmat és a sebességeket). Érdekes azonban, hogy ezzel együtt sokan nincsenek is tudatában annak, hogy a szolgáltatók esetleg korlátozhatják a hozzáférésüket. De láthatólag a szabadságvágy így is adott.

Amivel tökéletesen egybevág az EU igyekezete is, mivel az Európa-Parlament a felméréssel egyidőben dolgozik egy internet-szabadsági törvény életbe léptetésén. Ezt maximálisan helyesli a Google, a Yahoo és a Skype is, lévén meglátásuk szerint valamennyi ország kormányát fel kellene ruházni megfelelő hatáskörrel ahhoz, hogy azonnal intézkedhessenek, ha azon kapják a területükön működő netszolgáltatókat, hogy "szükségtelen, diszkriminatív és/vagy versenyellenes viselkedést tanúsítanak".

Mindezt csak Viviane Reding, az EU telekommunikációs megbízottja ellenzi, mivel véleménye szerint egy ilyen törvény életbe lépése esetén az internet-szolgáltatók kénytelenek lesznek választani a törvényszegés, vagy pedig a piaci részesedés feladása mellett, mivel a kevésbé törvénytisztelő vetélytársaik így könnyen előnybe kerülhetnek a szabályszerűen eljárókkal szemben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. jadam92
2009.03.19. 12:06
1000Gbit/s-t a népnek személyenként!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Syro
2009.03.19. 12:52
így igaz mindenkinek kell a korlátlan net
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gomba001
2009.03.19. 15:02
csak az a baj, hogy olyan nincsen, hogy korlátlan sávszélesség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. taripocok
2009.03.19. 16:14
én ugy értelmeztem ezt a hírt,hogy nem a sebesség korlátlan,hanem a szolgáltatók nem blokkolhatnak különféle oldalakat,pl torrentoldalak,pornóoldalak és hasonló illegális dolgok.
Javitsatok ki,de szerintem erről van a cikkben szó,nem a sebességről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bul07
2009.03.19. 17:48
Na ne vicceljünk már
idézem:
"A Synovate piackutató cég összesen 944 internetezőt kérdezett meg Franciaországból, Németországból és az Egyesült Királyságból"

A 3 országban élnek 207millióan és abból megkérdeztek majdnem 1ezer embert ez még viccnek is rossz ezt a felmérést ki veszi komolyan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. twollah
2009.03.19. 18:32
Eleg szomoru, hogy a korlatlannak hirdetett neteleresek szerzodeseben ki van kotve, hogy csak ennyi vagy annyi adatforgalom lehet a honapban.

Mintha vennek egy autopalya matricat es x kilometer megtetele utan kitiltanak az autopalyarol, mert tul sokat koptatom az aszfaltot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Air Condit...
2009.03.19. 20:24
Én netem az korlátlan nem toom szolgáltatótol függ szterintem és itt szerintem meg az adatforgalomra a sávszéllességre gondolnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.03.19. 21:18
"nem szabályozza mesterségesen az adatforgalmat és a sebességeket"
vagyis nem lennének sebesség korlátok (csomagok) hanem a lehető leggyorsabb lenne, nyilván a hálózat terhelhetőség függvényében, ennek lenne jó és rossz oldala is, érdekes ...

Mondjuk 944 megkérdezett szerintem is elég vicces, ez nem egy reprezentatív felmérés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gomba001
2009.03.20. 15:28
ki nem akar korlátlan netet? lol
950 ember is elég, 1 milliárd ember esetében is hasomló arányt kapnánk, szerintem...

-----------------

"tehát ami semmilyen oldalt és szolgáltatást nem blokkol, és nem szabályozza mesterségesen az adatforgalmat és a sebességeket"

taripocok: a sebességről is szó esett, amint olvashatod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.03.20. 15:48
Nem ez volt a kérdés, nem reprezentatív ennyi emberrel ez a felmérés.
Persze mindenki azt mondaná, sőt adják ingyen is meg gépet házat kocsikat nőket és rabszolgákat is, jah rabszolgát ne, mert demokráciában élünk, akkor legyen pár cseléd, az még lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!