iPon Hírek

Európa: Sony OLED TV-k jövőre?

Dátum | 2008. 08. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Hivatalosan is elismerte a cég egy szóvivője, hogy tervezik az OLED TV-k európai elindítását; ő maga ugyan nem közölt további részleteket, viszont több dolgot így is lehet tudni - így például azt (konkrétan a japán Nikkei Business Daily jelentéséből), hogy az itteni megjelenés jövőre várható.

Szintén jó közelítéssel tippelhetjük meg az árat is, kiindulva abból, hogy a Japánban és Észak-Amerikában már kapható darabok (XEL-1, 11 hüvelyk) $2.500-t kóstálnak - mivel azonban a kis méret és a magas ár miatt ezek nem ésszerű alternatívái a nagyobb plazma- vagy LCD-képernyőknek (annak ellenére sem, hogy igen vékonyak, mindössze 3mm-esek), ezért feltételezhetjük, hogy az itt megjelenésre kerülő új változatok már méretesebbek és legalább valamivel olcsóbbak lesznek (vagy legalább csak méretesebbek).

Valószínűsíthető ez utóbbi előrelépés már csak azért is, mert becslések szerint az OLED TV-k iránti kereslet 2012-ig várhatóan mintegy 1400 százalékkal növekedni fog - bár azt hozzá kell tenni, hogy ez a százalékérték becsapós, mivel a jelenlegi, eléggé alacsony kereslet miatt még ez is csak 2,8 millió egységet jelent - szemben az LCD-kkel, amelyeknek ugyan "csak" 40% növekedést jósolnak, de náluk már ez is 178,9 milliót jelent ugyanerre az időtartamra.

Mindenesetre a fejlődés nem áll meg, előbb vagy utóbb bizonyára az OLED-ek is elérnek egy ésszerű ár/érték arányt - ennek a várható időpontjára azonban egyelőre még becslések sincsenek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.08.14. 21:54
Ez nem a TV adás nézésére való(legalábbis M.o.-nem) hanem majd Blu-Ray filmek nézésére,amik HD-ben vannak kiadva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.08.17. 01:56
szintén nem nézek tv-t, ha igen, akkor gépen -> crt
dvd-t is u.ezen

jó, h jön az új technika
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2008.08.19. 11:19
Nekem csak annyi lenne a véleményem hogy aki dvd-t néz az megérdemli.. elég tréé a minősége.. ha van hd jóhogy azt nézem.. az hogy felkonvertált SD minősége van 1-2 adónak azzal nem értek egyet.. az m1 m2 most az olimpiát igenis full HD-be adják.. késöbb is megmarad HD-be az m1 m2-n lesznek olyan dolgok híradó ez az amik ugyan úgy real hd-be fognak menni és lesznek filmek ez-az amit még sd-be adnak felkonvertálva mivel nem sok szinkronos hd film van amit boltba lehetne kapni.. mondjuk úgy egy se.. szvsz.. de az olimpia hd-ba megy.. ha nállad homályos akkor ott a tv-vel van baj.. m1 olimpia megnyitót leszedtem 720p-be kódolt minőségbe és tökéletes.. HDTV riphez képest jó.. nyilván a bluray és hddvd riphez képest egy kicsit ratyi de amúgy tökéletes.. nem gondoltam volna hogy mo.-n ilyen hamar lesz majd hd.. én most tervezek HD tv vételt.. 82cm-es LG 15000:1 kontraszt arányos 130e.. kicsit reklámozva egy másik oldalt is.. erre gondoltam.. szerintem elég jó tv..

"# Fogyasztás használaton kívül 1 Watt
# Fogyasztás működésben 150 Watt "

hát nem tudom.. 150w nem olyan sok ha azt nézitek hogy a gép megkajál 2-300w ha játszol sűrűn meg főleg.. akkor 400-at is.. főleg ha jobb gépe van az embernek.. ahhoz képest 150w nem sok.. mellesleg a mostani katodsugaras tv-k is megkajálnak 100w-ot szvsz az az 50w meg nem oszt nem szoroz..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!