iPon Hírek

Europa Universalis IV: A paradicsom meghódítása

Dátum | 2013. 11. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Paradox bejelentette az Europa Universalis 4 első kiegészítőjét, a Conquest of Paradise-t, ami teljesen felújítja a játék felfedező rendszerét. A Paradicsom Meghódítása értelemszerűen az európai felfedező és gyarmatosító erőfeszítésekről szól, főként azokról, amik Amerikára irányultak. A játékosoknak persze nem okozhat túl nagy meglepetést, hogy nem Indiában fognak kikötni, Amerika létezik, és ott van ahol, valamint akkora és olyan alakú, amekkora és amilyen. Gondolnátok Ti, de nem a Paradox! Azzal a nagyon érdekes ötlettel álltak elő, hogy teljesen véletlenszerűen generálják Amerika méretét, formáját és világban való elhelyezkedését, így amikor elindultok a bizonytalanba felfedezni, akkor Ti is valóban az ismeretlennek vágtok neki! A kiegészítő projektvezetője, Thomas Johansson mesélt erről. "Nekem személy szerint a legtöbb szórakozást az első X jelenti a 4X-ből, vagyis a felfedezés és a felfedezők kiküldése, hogy új kontinenseket rajzoljanak fel a térképre. A legtöbb Europa Universalis 4 játékos viszont nem egészen olyan, mint a 15. századi felfedezők és elég pontosan tudják, hogy hol is van Amerika, így az izgalom nagy része oda van." Fontos megjegyezni, hogy a randomizáló rendszert nem lesz kötelező bekapcsolni. Feltehetően azért nem kötelező, mert a stúdió eddig nagyon törekedett arra, hogy olyan rendszereket készítsenek, amikkel relatíve magas történelmi hűséget lehet elérni. Azon túl, hogy randomizálhatjátok az Európán kívüli világot, az új kiegészítő kiterjeszti a játék gyarmatosító rendszerét is, a gyarmatok több függetlenséget kapnak a játékostól, megteremtve az alapot egy esetleges felkelésnek. Ha úgy tetszik akár játszhattok mint az egyik kolónia, sőt választhatjátok a bennszülött amerikai népeket is, akiknek a migráció problémájával kell megküzdeniük vagy szövetségre léphetnek európai hatalmakkal, akikkel találkoznak. A Paradox még karácsony előtt szeretné kiadni a játékot Windows-ra, Mac-re és Linux-ra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. benczeb90
2013.11.05. 15:58
Már meguntam Na majd ha kijön minden dlc, ránézek megint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kadzsor
2013.11.05. 20:21
Nálam még mindig a 2.rész a favorit, nekem a 3 és a 4 már annyira túl van bonyolítva, hogy kicsit lélekölőnek érzem a "játék"-ot. Nálam egyenlőre marad EU2 + Rome total war + Cossacks hármas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Runciter
2013.11.05. 22:39
hé, miért nem ovlastam én ezt eddig máshol? O_o jár a hírlevelük is, meg satöbbi.
na mindegy, az első kampányomat már lenyomtam az alapjátékkal, de mivel sok újdonságot nem hoz az előző részhez képest, ezért kicsit félretettem, várva a DLC-s híreket.
hát ez pont olyasmi, ami fel tudja pezsgetni a dolgot, tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!