iPon Hírek

Európába érkezik a Moto X, és befutott a Moto G GPE

Dátum | 2014. 01. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Motorola az elmúlt év második felében egy sor kellemesnek ígérkező okostelefont mutatott be, most pedig a legnépszerűbb példányokat tették szélesebb körben is elérhetővé. A vállalat a Google keze alatt idővel újra felvirágozhat? A Motorola anno nem kezdett túl jól az okostelefonok megjelenésével, ám miután kijátszották a Razr kártyát, vagyis bemutatták a világ egyik "legpengébb" okostelefonját 2011-ben, újra nyeregben érezhették magukat. Ez viszont nem tartott sokáig, és újra csökkenni kezdtek az eladások, majd megérkezett felmentősereg a Google arcát magára öltve. A keresőóriás 2011. augusztus 15-én bejelentette, hogy 12,5 milliárd dollárért cserébe – az összes szabadalmával együtt – fel fogja vásárolni az egykor piacvezető gyártót. Ezt követően hosszú csend következett, majd tavaly nyáron megérkeztek az új készülékek.
Motorola Moto G Google Play Edition
A Moto X az első olyan okostelefon a piacon, ami már több mint 50 színkombinációban vásárolható meg, és akár fából készült hátlapokkal is hazavihető, a Moto G pedig közel azt az ár-érték arányt produkálja, amit a legolcsóbb kínai okostelefonok tudnak felmutatni. A Google addig szereti ütni a vasat, amíg meleg, így az idei évet is erősen indítanák a meglévő modelleket "újrahasznosítva". A Moto X esetében a tervek szerint kiterjesztik az értékesítés, a Moto G-t pedig ellátták a szűz és gyorsan frissülő alap Androiddal a Google Play Edition program keretében. De mit is takar a Google Play Edition jelző? Miben más egy ilyen telefon, mint a többi? Nos, a röviden GPE bélyeggel ellátott okostelefonok esetében minden, az adott gyártó által hozzáadott tartalomnak búcsút kell mondani, kezdve az átalakított felhasználói felülettől a hozzáadott extra alkalmazásokig. Ezeken a telefonokon olyan operációs rendszerrel kerülünk szembe, amilyet a Google mérnökei megálmodtak. És hogy mi ebben a jó? Lényegében ezt sokszor két szóval jellemezték: Nexus életérzet. Tehát pontosan azt kapjuk szoftveres fronton, amit például egy Nexus 5 tulajdonosa. Biztonságot és folyamatos, gyorsan érkező frissítéseket. A Moto G egy dologban jelent mérföldkövet a Google Play Edition eszközök körében, az árában. Míg a legtöbb GPE okostelefonért 600 dollár körüli összeget kell kifizetni, addig a Moto G az akadásmentes élményt 200 dollárért. A teljesen változatlan hardverrel rendelkező Moto G Google Play Edition tehát ugyanannyit fog kóstálni, mint az eredeti konfiguráció: 200 dollárt kell fizetni a 16 GB-os kivitelért, és 180-at, ha megelégedünk 8 GB tárhellyel is. Egyelőre ez csak az Egyesült Államokban lesz megvásárolható.
Motorola Moto X
Ugyanez a korlátoltság jellemezte a hírünk másik főszereplőjét is, az elképesztő variálhatóságával tündöklő Moto X-et, ám a Google bejelentette, hogy megnyitják a kapukat Európa felé. Az "X telefon" az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban lesz először megvásárolható az USA-n kívül. A készülék a legnagyobb forgalmazóknál (Phones4unál, Carphone Warehouse-nál, O2, Amazon és Techdata) kezdi a karrierjét az öreg kontinensen. A Moto X értékesítésének kiterjesztése február elsejével veszi kezdetét. Az egyébként is igen magas áron értékesített okostelefon "természetesen" az Egyesült Államokon kívül még drágább lesz. A mostanra 400 dollárra mérséklődött ajánlott amerikai fogyasztói ár (ami még így is kicsit magas, de már jónak mondható az induló 550-hez képest) Angliában 380 font lesz, a franciáknál és a németeknél meg 430 euró. Értelemszerűen a Motorola Moto X is ugyanolyan formában kerül majd Európába, ahogy bemutatkozott, ám a Moto Maker egyelőre tabu marad. Csak teljesen fekete vagy teljesen fehér színekben lesz megvásárolható a telefon, és a sokszínűség sajnos felénk áprilisnál korábban nem is jöhet szóba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Kajafun
2014.01.16. 10:09
Végre!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. expander
2014.01.16. 10:46
Egy újabb hulladék született! Végre!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jonos
2014.01.16. 11:35
[LINK] Régi szép idők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mocsok92
2014.01.16. 12:44
jonos, a képről Tommy Vercetti jutott eszembe a régi szép idők...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. koqsz
2014.01.16. 13:10
Nekem Moto G-m van. Tegnap megjött rá az Android 4.4.2! Akadás mentesen megy minden rajta! Innentől csak gyári Android-os telcsim lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TheRealTsL
2014.01.16. 14:31
#5 Lassan az enyém is ideér. Erősen best-buy telefon, kár, hogy az értékesítése ilyen, amilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.01.16. 17:00
Te miről beszélsz? Olvastál már teszteket a Moto G-ről?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. asdsa
2014.01.16. 19:34
Az egyetlen szépséghibája, hogy nem bővítheő sd kártyával, de tényleg nagyon jó telefon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet
2014.01.16. 20:33
A második hsz-es kolléga vagy WP/iOS fan, vagy "S800 és 3gb ram alatt nincs telefon" típusú felhasználó. Esetleg diagnosztizált büdöslábú troll. Ez egy nagyon jó kis telefon, tényleg egyedül a microSD bővíthetőség hiányzik belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. EgyGamer
2014.01.16. 21:35
Szerintem nagyon korrekt kis telefon, már csak az ára a kérdés, hogy itthon hogy alakul majd. Nekem nagyon tetszik a Moto Maker is, bár ez is csak egy jó kis reklám fogás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!