iPon Hírek

Európába ért az EVGA vagány lézeres gamer egere

Dátum | 2014. 09. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az EVGA TORQ X10-es lézeres gamer egere végre megérkezett Európába, méghozzá kétféle kivitelben: az egyik elegáns és modern karbon felülettel rendelkezik, a másik viszont mellőzi az efféle úri huncutságot – cserébe viszont 20 euróval olcsóbb.
EVGA TORQ X10 Carbon és TORQ X10
Hogy mi lapul az elegáns, kifejezetten játékosoknak szánt egér borítása alatt? Egy rendkívül precíz, 8200 DPI-s maximális felbontással rendelkező lézeres szenzor, amely az Avago 9800-as típusjelzést kapta. A piros-fekete színvilággal érkező egér ezen felül kilenc programozható egérgombot kapott – a két fő egérgomb rendkívül strapabíró, Omron típusú kapcsolókat alkalmaz, amelyek várható élettartama nem kevesebb, mint 20 millió kattintás. A lézeres szenzor érzékenysége természetesen menet közben állítható, a programozható gombokhoz tartozó makrók pedig az 512 KB-nyi fedélzeti memóriában tárolhatóak, méghozzá 5 különböző profilban.
EVGA TORQ X10 Carbon és TORQ X10
A modern gamer egér 183 centiméter hosszú USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, maga a kábel pedig ezüstbevonatot is kapott. Az egér bal-és jobbkezesek számára egyaránt kényelmesen használható, hála szimmetrikus felépítésének. A jobb- és balkezes mód között egyszerűen és gyorsan lehet váltani.
EVGA TORQ X10 Carbon és TORQ X10
Az új egér LED-es világítása igény szerint könnyedén testre szabható – piros, zöld, kék, sárga, narancssárga, rózsaszín és lila világítás közül választhatunk. Az egér súlyozható, így tömege 121 és 134 gramm között helyezkedik el, kábel nélkül.
Annak érdekében, hogy a makró profilokat, a gombok beállításait, illetve a LED-es világítást könnyedén módosíthassuk, a termékhez egy komplett szoftvercsomag is jár. Extraként OSD támogatást is kínál az alkalmazás, így látható, mely profil aktív, illetve az is, hogy a lézeres szenzor pontosan milyen érzékenységgel üzemel. Az alkalmazás neve EVGA Unleash Softvare, a legfrissebb kiadás pedig az 1.5.6-os verziószámot viseli.
EVGA TORQ X10 Carbon és TORQ X10
Az EVGA TORQ X10-es egere már elérhető kereskedelmi forgalomban. Az újdonság alap kiadása 69,99 euróba kerül, a karbon felületű házzal ellátott példányért pedig 89,99 dollárt kérnek el.
Mindkét modell strapabíró fémtalppal érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Capritain
2014.09.09. 17:26
Egész pofás. Érdemes összehasonlítani a R.A.T. 7 MMO-val, igaz kicsit drágábban. Bár Kanadában láttam 110 dolcsiért is, annyiért meg inkább a R.A.T.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2014.09.09. 17:35
A régi szép időkben egér nélkül is végigtoltuk a Doom2-t, és a Duke Nukem 3D-t. 10 emberből 2-nek volt egere. Aki pedig nem tud célozni az igyon célzóvizet, vagy használjon aimbot-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. m76
2014.09.10. 15:29
Eröltetik ezeket a vezetékes szarokat pedig számomra a legzavaróbb tényező egy egérnél a madzag. Mindig útban van, és mindig másfelé húzza az egeret mint kéne ha túl merev, elkopik, megtörik, és még kitudja mennyi gond van vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti2010 m76
2014.09.10. 15:35
Tudni kell elrendezni és nincs vele gond, amúgy van külön kábeltartó egérhez, egy jó kábel nem törik meg 4-5 év alatt sem de minden komolyabb játékos csak nevet a drótnélküli egereken mert általában késnek vagy akkor merül le amikor a legjobban kellene, esetleg interferál más cuccokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!