iPon Hírek

Európában rendkívül népszerű a FireFox 3

Dátum | 2009. 04. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A StatCounter legfrissebb felmérése szerint a Firefox 3-as kiadása az elmúlt napokban felülmúlta az Internet Explorer 7-es verziójának népszerűségét, így első helyre került a webböngészők toplistáján.

A szombati adatok szerint a Firefox 36,16%-os piaci részesedést tudhatott magáénak, míg az Internet Explorer 7-es böngészőt "csak" a felhasználók 35,1%-a használta. Az eredmény vasárnapra tovább javult: aznap a Firefox 3 37,15%-os részesedést könyvelhetett el. Természetesen a kép nem ennyire jó, ha az Internet Explorer 6-os, 7-es és 8-as verzióinak piaci részesedését összeadjuk, ugyanis akkor torony magasan az IE győz, ám ennek ellenére a Firefox teljesítménye mindenképpen figyelemre méltó. A hétvégi eredményeknél felmerülhet az a szempont is, hogy ekkor az irodai gépek helyett az otthoni rendszerek működnek, amelyeknél nagyobb a Firefox felhasználók aránya: a céges környezetben még mindig az IE a piacvezető, így nem árt távolságtartóan kezelni az eredményeket.


A FireFox 3 részesedése a tegnapi nap folyamán 34,22%-ra csökkent, ezzel szemben az IE továbbra is 34,01%-os eredménnyel volt jelen a piacon. Mára a számok fényében úgy tűnik, hogy a Firefox 3 tovább veszít részesedéséből: a legfrissebb eredmények 33%-os és 36%-os részesedést mutatnak, természetesen az IE javára. Úgy látszik, hogy a pár sorral feljebb kifejtett szempontok nagyon is helytállóak. Ennek ellenére továbbra is figyelemre méltónak számít a Firefox 3 európai fogadtatása. A StatCounter elemzői azt sajnos nem árulták el, hogy mekkora mintával dolgoztak az elemzés készítésekor, pedig ezt igencsak fontos lenne tudni.

Ha már egyébként a Firefox 3-nál tartunk, akkor fontos azt is megemlíteni, hogy a webböngésző legújabb, azaz 3.0.0.8-as frissítése pár napja már elérhető. Akinél nincs bekapcsolva az automatikus frissítés opció, az a súgó menüpont frissítések keresése opcióra kattintva telepítheti a fent említett frissítést. A teljes, 3.0.0.8-as verziószámot viselő webböngésző a Mozilla hivatalos weblapjáról tölthető le.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.04.01. 12:57
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. insanity22...
2009.04.01. 14:52
A legújabb frissítéssel kapcsolatban annyit, hogy miután feltette le is fagyott azonnal a Firefox
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hofmann
2009.04.01. 15:49
"A legújabb frissítéssel kapcsolatban annyit, hogy miután feltette le is fagyott azonnal a Firefox
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber
2009.04.01. 17:14
nálam automatikusan frissítette magát és nem fagyott meg se előtte se utána egyébként nem értem miért kell kikapcsolni hogy magától frissítse magát ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!