iPon Hírek

Európai drágasága miatt perelik az MS-t

Dátum | 2008. 12. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft a termékeit Európában mintegy 30-50%-al drágábban árulja, mint az USA-ban, megsértve ezzel az európai trösztellenes szabályozásokat - állítja az Abdalla holland szoftverforgalmazó cég, és nyomban perbe is fogta emiatt Redmondot.

Az ügy még a kezdeti szakaszában tart (előző héten indult), végkimenetelről egyelőre még sejtelme se lehet senkinek. Gerard van der Wal, az Abdalla ügyvédje is csak annyit nyilatkozott, hogy egyelőre még csak annyit kérnek a bíróságtól, hogy a vonatkozó európai törvény egyértelmű megsértésének tényállását (és ezzel együtt azt, hogy az MS visszaél az intellektuális tulajdonjogával) állapítsák meg és fogadják el - értelemszerűen a tényleges tárgyalás majd csak ezután következhet.

Külön érdekessé teszi az esetet továbbá az a tény is, hogy az MS már jó ideje (május óta) maga is beperelte az Abdalla-t azért, mert az engedély nélkül forgalmazott Microsoft-termékeket az USA-ban, amiből mintegy 3,7 millió dolláros haszonra tett szert - így jó esélye van annak, hogy a jelenlegi "viszontperelést" is jelentős részben a bosszú motiválja.

Mindenesetre kíváncsian várjuk a per végeredményét és annak esetleges következményeit - bár az persze még sok idő; Van der Wal elmondása szerint még az is "hetekbe telhet", amíg az ügy tárgyalása igazából beindulhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pluto
2008.12.01. 19:19
Vissza a cikkhez.
Nem tudom miért kell drágábban adni, nincs már így is elég pénzük. Ezzel csak a warez tevékenységeket motiválják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zotya
2008.12.01. 19:35
Én meg azt nem tudom a többi céget miért nem perlik? Minden számtech és műszaki cucc sokkal drágább az eu-ban az 1usd=1eur miatt.
Minden az usa-ban jön ki elöbb, olcsóbban, közbe meg mindegyik cég az eu-n gazdagszik meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.12.01. 20:16
Zotya : Az már inkább az EU-n múlik. Bár ha azt a 30-50%-ot nézem, akkor az is bőven beleférne a 1USD=1EUR dologba... Tehát nem értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vardar
2008.12.02. 22:23
hermann: Az árakat köszönd az Artistjus-nak. Tudod akiknek a kicsi, cuki, fényes matricái rajta vannak minden ÜRES adattárolón Mo.-n. Jogdíjat kell fizetni minden üres adattároló után mert ugye mindenki warezol orrba-szájba. Nem? Egy iphone esetében ez már 2000 ft? Tehát a Tré mobil azért annyira nem hibás. Annyira.
Erről a perről meg az a véleményem, hogy felesleges van ami nálunk olcsóbb, van ami náluk drágább. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!