iPon Hírek

Év végén jön a jóval erőseb ION2 platform?

Dátum | 2009. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia ION platofrmra épülő nettopjai és netbookjai végre kezdenek feltűnni kereskedelmi forgalomban: már sok cég kínálatából válogathatunk, de a termelés mértéke még mindig nem az igazi, azaz kevesebb áll rendelkezésre a konfigurációkból, mint amennyire igény lenne. Így vagy úgy, az ION platform korábbi tesztünk szerint is egy jó konstrukció, amely ütőképes HTPC építésére ad lehetőséget.


A hírek szerint az Nvidia műhelyében már javában készül az ION 2-es platform is, amelyről érthető módon nem igazán ad információkat a gyártó, hogy ezzel is megvédje jelenlegi ION platformjainak forgalmát. A netbookokban és nettopokban helyet kapó platform következő verziója, amelyet jelenleg ION 2-nek neveznek, várhatóan az idei év végén jelenik meg kereskedelmi forgalomban. Az újdonságról egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, ami tudható, az mindössze az, hogy az új chip egy kisebb karcsúsításon esik át, vagyis fejlettebb gyártástechnológiával készül majd, így kisebb lesz a jelenlegi megoldásoknál. A hírek szerint az ION 2 nagyobb grafikai teljesítményt kínál majd és sokkal több shaderrel lesz felszerelve, mint a jelenlegi modellek.

Az egyelőre csak pletyka szintű információk szerint az ION 2 videó vezérlője a jelenlegi 16 darab helyett legalább kétszer annyit, azaz 32 darab shadert hordoz majd magában. A shaderek számának növekedésével a játékok alatt tapasztalható teljesítmény megugrik, sőt, a változásból a CUDA alapú alkalmazások is profitálhatnak majd. Az előzetes hírek ígéretesek, de hogy a pontos specifikációk miként alakulnak, arra még egy picit várni kell. Érdekeség, hogy az "ION 2" elnevezést korábban a VIA processzorral felszerelt ION rendszerek esetében hallhattuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pumpa007
2009.07.02. 16:46
VISSZA A HIRHEZ

Sajnos még a sima ION-os netbookokból és laptopokból sem igazán lehet még nagyon válogatni, ezek meg már mindjárt az ION 2-t tolják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2009.07.02. 20:58
itt kapható ion-os kétszer annyi mint a 945-ös
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2009.07.04. 13:35
Ez az Intel miatt van, nyomott áron adja a 945-öst(ha van hozzá CPU, akkor meg még olcsóbb, úgy emlékszem, ez verte ki a biztosítékot Nvidiánál)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!