iPon Hírek

Év végén jön a keret nélküli notebook kijelző

Dátum | 2010. 02. 10.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Tajvani források megerősítették, hogy néhány ázsiai dizájner csapat együttműködést kezdeményez több laptop kijelzőket gyártó céggel. A céljuk az, hogy a mostani paneleket körülvevő vaskos kávát egy szupervékony változat váltsa le a közeljövőben.

Az elgondolás nem újkeletű, hiszen az LCD TV-k piacán már a Samsung és az LG is jelen van ún. keret nélküli kijelzőkkel. A notebookoknál ez a megoldás viszont lehetővé tenné, hogy azonos méretű burkolat mellett nagyobb kijelzőt lehessen felhasználni. Gondoljunk csak bele, milyen kényelmes lenne, ha a mostani 13,3”-os gépek mérete megmaradna, viszont kinyitás után egy 14,1”-os panellel néznénk farkasszemet.

Év végén már nem csak a televíziók kiváltsága lesz a szupervékony keret
Elsőként a Foxconn csoportot hozták hírbe a Chi Mei Optoelectronics, az Innolux Display és a TPO Displays cégekből formálódott Chimei Innolux Corporationnel. Bár mindhárom cég régi motoros, közösen még nem tettek le túl nagy dolgokat az asztalra, így a keret nélküli laptop kijelzők lehetnek az első nagy dobásaik. Állítólag a Compal Electronics a Chunghwa Picture Tubes-szal, a Quanta Computer pedig az AU Optronics-szal szűrte össze a levet, így könnyen lehet, hogy az idei év egyik legfontosabb notebookokat érintő változása van kialakulóban.

Mind az Acer, mind a HP neve felmerült, mint potenciális érdeklődő fél, amely nem csoda, hiszen a válság ellenére is két sikeres gyártóról van szó, amelyek az újdonságokra mindig is vevők voltak. Egyelőre tehát úgy fest, hogy a 3D után megvan a másik nagy trendje az idei évnek. Az első kereskedelmi forgalomba kerülő, vékony kávás notebook legkorábban az utolsó negyedévben várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Insignia
2010.02.10. 18:06
webcam hova megy majd? illetve nem tudom ki hogy van vele de én a noti kinyitásakor minimálisan hozzá nyúlok a felső részhez így ott azért minimálisan is de látszik a fényes fekete felületen az ujjlenyomat? most akkor egy kinyitáshoz mindig tapizzam meg a kijelzőt? vagy akkor vannak a keretben ezek a gumi talpak nah azt hova teszik? le a bill mellé esetleg? nagyon szépen fog akkor kinézni az alsó rész... fölösleges újításnak találom mert sok a problémás rész... nem hinném hogy azon az 1 centis kis résen fog vki fennakadni bármiben... asztali géphez monitornak azt mondom hogy ok mert több képernyős rendszernél minimalizálódik a képernyők egymáshoz mellé, fölé, alá.... rakásakor megjelenő fekete csík alias keret...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. LittleDemo...
2010.02.10. 18:17
na igy lesz majd zsír az eyefinity
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ITEM00
2010.02.10. 18:20
LittleDemon: Így igaz, végre egymás mellé lehet majd tolni a kijelzőket és szinte nem is lesz köztük elválasztóvonal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. zozzoo888
2010.02.10. 18:20
Nemtudom, hogy az LG hogyan fogja megoldani a képernyőjét, de nekem azon a képen úgy látszik, mintha a logó belelógna a képernyőbe.
Notinál pedig szerintem meghagynak egy kis részt fent, hisz úgy is szélesvásznú a képernyő. Ha meg akarják oldani, hogy ne kelljen a képernyőt összetapogatni, akkor meg is fogják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. zehmann
2010.02.10. 18:48
Ezzel semmi gond addig amíg képen látod, és kikapcsolva. Én láttam élőben is, ez a keret nélküli dolog kicsit becsapás. Van keret, csak a kép (panel) egy síkban van vele. Tehát ne szélességben gondolkozzatok, hanem mélységben. Ugyan úgy van "keret" amin nincs kép, csak a képernyő nincs beljebb süllyesztve. Persze lehet hogy ez egy másik módszer, de a tv-nél így van megoldva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. axe
2010.02.10. 19:21
keret mindenképpen kell rá, csak a vastagsága csökkent. melleselge sima LCD csak, ezér kell neki oldalról is világítás, ellentétben a telefonomban is lévő panelekkel, avagy az OLED kijelzőkkel (omnia 2)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nullpoint
2010.02.10. 20:09
Hurrá! Végre sokkal hamarabb tönkremehet a kijelző ha véletlen nekivered valaminek a szélét

I love piacgazdaság
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. axe
2010.02.10. 20:41
ha nem jöttél volna még rá, minden arra megy ki, hogy 1 év után elromoljon, és vegyél újat.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Aeon
2010.02.10. 21:03
Vadkapitalizmus foreva

ha nem törtek a kijelzők majd most fognak, irány a szervíz, ja az se mert te b*sztad szét...

ne legyen igazam, és akkor tényleg valami jót agyaltak ki, de valahogy nem így érzem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2010.02.10. 21:27
Szeretem az ilyes féle okoskodásokat.. amikor haver belötte másik havernál airsoft-al az lcd kijelzőt aztán szét faszán volt egy repedés a kijelzőn vissza vitték garba kicserélték. nyilván nem mondták hogy hát airsoft-al belötték tök véletlen. de kicserélték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Hawaii
2010.02.10. 22:42
axe: Mondd csak! Mióta majd minden második topikban felhívod rá a figyelmet, hogy OLED kijelzős telefonod van (Omnia 2), azóta sok új barátra sikerült szert tenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Mifee
2010.02.11. 05:28
hát már a dobozából se merném kivenni remélem valami űrtechnológiásan van megerősítve a keret. ja bocs itt olyan nincs...a notikat hogy fogjuk szétnyitni? mibe kapaszkodva fogjuk felcibálni, hogy lássunk valamit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2010.02.11. 13:02
ti vakok vagytok vagy mi a halál?

Van keret csak nem olyan rohadt nagy mint a mostani laptopokon, és van zár is valószínűleg aminél fogva kinyitja az ember a laptopot anélkül hogy összefogdosná a képernyőt.
Bennszülöttek basszus, nehogymár ne fogóval meg kalapáccsal nyissam ki a elektronikai készülékemet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyomasek b...
2010.02.12. 01:17
en vettem ilyen tvt. es rettenetesen felhaborit, hogy mindenhol azt nyomjak h keret nelkuli.
ez egesz egyszeruen POFATLAN HAZUGASAG!!!!!!

en nem azert vettem mert keret nelkuli lenne, amugy is jo kis tv (8500as van nekem).

a valosag az az hogy VAN keret! csak egy sikban a kepernyovel. ennyi. hogy lehet igy hirdetni egy termeket, hogy a szolgen egy az egyben hazugsag?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!