iPon Hírek

Év végére eladja teljes hálózatát a TvNetWork

Dátum | 2010. 04. 23.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Újabb öt hálózat értékesítéséről állapodott meg a TvNetWork 30 százalékos tulajdonosával, a Digivel, ezúttal 1,2 milliárd forint értékben - derül ki a társaság közleményéből. A hónap során eddig két ízben jelentett be hasonló tranzakciót a cég, egy esetben szintén a Digi, míg a másikban a PR-Telecom Zrt. állt a vevői oldalon. Az eddig bejelentett eladásokból összesen 2,65 milliárd forint folyik be a TvNetWork számlájára.

Előkészítés alatt állnak további értékesítések is és a tervek szerint az év végére a teljes hálózati állományon túladhat a cég - mondta el a Napi kérdésére Nemes Attila igazgatósági tag. A hálózat leépítése után az azokért befolyó összegből pénzügyi befektetőtársasággá alakulhat a cég, amelynek jövője kétféleképpen alakulhat. Az egyik forgatókönyv szerint a Digi 33 százalék fölé megy és megteszi nyilvános vételi ajánlatát (az eredeti tervek szerint erre részvényenként 300 forintos árfolyamon még február végéig sor került volna, azóta elakadtak a tárgyalások és egyelőre nincs új ígéret), vagy a két társaság összeolvad - vázolta a helyzetet Nemes. Arra a kérdésre, hogy utóbbi esetben kivezetik-e a TvNetWorköt a tőzsdéről, az igazgatósági tag úgy reagált: ő személy szerint a tőzsde mellett tenné le a voksát, s bár a Digi nevében nem nyilatkozhat, véleménye szerint ez elől a nagytulajdonos sem zárkózik el. Főleg mivel az összeolvadással létrejövő cég teljesen más nagyságrendet képviselne, mint jelenleg a TvNetWork önmagában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Vendég-Ven...
2010.04.23. 10:55
"Főleg mivel az összeolvadással létrejövő cég teljesen más nagyságrendet képviselne, mint jelenleg a TvNetWork önmagában."

Ez nagyon tetszett. De Nemes Attila a rossz végén üli meg a lovat. A mondat értelmesebb lenne így:

Az összeolvadással létrejövő cég azonos nagyságrendet képviselne, mint jelenleg a Digi önmagában.

Mert ugye elég egyértelmű, melyik cég vásárolná fel a másikat, az összeolvadás szó használata igen erős eufemizmus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!