iPon Hírek

Év végére jönnek a HP érintőképernyős laptopjai

Dátum | 2008. 10. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Még az idén elérhetővé válhatnak a cég érintőpaneles laptopjai, állítják a Wall Street Journal forrásai. Hasonlóan a friss asztali TouchSmart-jaikhoz, legalább egy olyan, egyelőre még meg nem nevezett hordozható gépük is fel fog bukkanni, amelyet szintén elláttak a kifejezetten az érintőképernyős interfész hasznosítására tervezett szoftverükkel.

Mi több, ez az első fecske rövid időn belül nyarat is fog csinálni, ha a cég tervei összejönnek, mivel szándékukban áll egy egész családot kialakítani az új, érintőképernyős készülékekből - állítja az újság, bár a HP maga hivatalosan nem kommentálta a hírt azon túlmenően, hogy "valóban tervezik az éritős eszközeik palettájának jelentős mértékű kiszélesítését".

Ettől függetlenül várható azonban, hogy az érintős gép jóval erőteljesebb marketinget fog kapni, mint a tx2000-es sorozatú, konvertálható táblák - részben a gazdasági körülmények miatt, részben pedig azért is, mert a laptopok terén amúgy is nagy a verseny (kivéve persze az érintőképernyős laptopokat, amelynek terén egy darabig még várhatóan egyeduralkodó lesz a HP).

Mindeközben az Apple egyre tovább fejleszti ugyan a többérintéses technikáját, ám az érintőképernyőkre láthatólag továbbra sem szándékozik ráállni. Így ha a HP gépe a feltevéseknek megfelelően még az idén megjelenik, úgy legkorábban néhány hónap múlva érkezhet meg az első konkurense, az ASUS égisze alatt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. szabtam
2008.10.18. 00:08
ebből az egészből egyet nem értek.

volt barátnőm külföldön él, és pont most vett egy hp laptopot, ami idézem: "touch screen".
és még bosszankodik, hogy vista-val van, de ez volt az egyetlen ami, (még egyszer), "touch screen", mert mindenképp ilyet akart.

most akkor ez hogy van? vagy ő hülye, vagy én, vagy a hp. nem tudja mit forgalamaz már, vagy a forrás.... vagy a touch screen nem érintő képernyőt jelent....

holnapra megtudakolom a típusát is, mert már lelépett a skype-ról...

szerk:
ja, annyit még tudni lehet róla, hogy 12 inch -es. (visszaolvastam a chat-ünkben)
és laptop, nem tábla pc...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabtam
2008.10.18. 11:58
na, itt a típusa:

HP pavilion tx 2000

ja, rákerestem. ez igazából nem is laptop kategória, hanem tablet....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!